Friday , May 20 2022

 Viitorul Sălii Polivalente a Sucevei se decide vinerea viitoare la Compania Nationala de Investitii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut la București discuții – în dimineața zilei de 10 iulie – cu privire la proiectul Sălii Polivalente a Sucevei.

„De asemenea am avut discuții la Compania Națională de Investiții cu doamna Director General, Irina Pătrășcoiu, în legătură cu aprobarea în Comisia tehnico-economică de vinerea viitoare a noilor indicatori pentru Sala Polivalentă. Doamne ajută!”, a declarat Ion Lungu.

Este de menționat că CTE-ul Companiei Naționale de Investiții are reputația de a fi o structură compusă din oameni profesioniști, dar nu cu abordări din cele mai maleabile în privința proiectelor, tratând cu destul de multă seriozitate și proiecte mici și pe cele de mari dimensiuni.

Studiul de fezabilitate a fost recent predat la CNI de către compania care a câștigat licitația, iar CNI l-a transmis mai departe municipalității în scopul aprobării de către Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici.

Consiliul Local Suceava a aprobat marți, 7 iulie, un proiect de hotărâre inițiat în acest sens de primarul Ion Lungu. Pasul următor este aprobarea în CTE-ul Companiei Naționale de Investiții. Importanța parcurgerii acestui pas este dată de faptul că în lipsa aprobării în CTE-ul CNI a studiului de fezabilitate al Sălii Polivalente a Sucevei nu este posibil ca acest obiectiv de investiții să figureze, oficial, printre cele pe care compania le are în finanțare.

Până atunci Totodată, edilul a anunțat că a avut discuții la Ministerul Dezvoltării Regionale cu ministrul Ion Ștefan pe tema derulării proiectelor europene care sunt în curs de implementare. (D.P.)

Vezi si

Ucraina le recomandă camionagiilor să meargă prin Republica Moldova dacă vor să ajungă în România, ca să nu mai aglomereze Vama Siret

“Pentru a preveni livrarea cu întârziere a mărfurilor și pentru a accelera formalitățile vamale, pentru …