Friday , August 19 2022

VIDEO, FOTO. Un elicopter Blackhawk al armatei americane a aterizat pe un câmp, în zona Siret

Elicopterul, de tip Sikorsky UH-60M Blackhawk, conform datelor de identificare aparținând armatei americane, a aterizat pentru câteva minute ieri după amiază pe un câmp în zona orașului Siret, a preluat 4 soldați americani ce păreau a fi într-o misiune de recunoaștere și a decolat imediat spre aeroportul militar din Constanța. In zonă nu sunt anunțate niciun fel de manevre sau exerciții militare, nici MApN și nici vreo altă oficialitate neoferind vreo explicație pentru prezența americană la Siret, lângă granița cu Ucraina

 

Un elicopter Blackhawk al armatei americane a aterizat, miercuri, pe un câmp din apropiere de Siret. Conform primelor informații si imaginilor aparute pe retelele de socializare, aeronava a patrulat de mai multe ori zona granițeti, iar apoi a preluat patru soldați americani ce păreau a fi fost într-o acîiune de recunoaștere a teritoriului.  După îmbarcarea soldaților, elicopterul a decolat în jurul orei 18, aterizând aseară în Constanța, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, conform flightradar.com.

În zona Sucevei nu erau planificate exerciții militare comune româno-americane. Nu se știe, deocamdată, care era motivul prezenței elicopterului la Siret, nici ApN si nicio alta autoritate nefacand precizari pe aceasta tema.

Conform presei centrale, vizita, deși neanunțată, face parte dintr-o serie de acțiuni comune ale militarilor americani cu autoritățile române. Au fost vizitate mai multe puncte de frontieră cu Ucraina și cu Republica Moldova, atât dezafectate, cât și încă funcționale. Au avut loc discuții cu polițiștii de frontieră și o inspecție a zonelor respective. (O.S.)

video: Maloș Ion Nicolae/facebook

Foto: Antena 3

Vezi si

121 de noi cazuri COVID raportate la Suceava. Creștere a numărului de bolnavi internați în spitalele sucevene

Vineri, 19 august 2022, în județul Suceava au fost depistate 121 de noi cazuri COVID, …