Sunday , February 5 2023

VIDEO – Puternic incendiu la un adăpost de animale din Mălini. Au pierit o vacă și 12 oi

Sâmbătă dimineață, la ora 04.38,  la 112 a fost anunțat un incendiu la o gospodărie de pe raza satului Mălini.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului Fălticeni împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini și Cornu Luncii,  cu șase autospeciale de stingere,.
La sosirea echipajelor, ardea generalizat adăpostul de animale cu pericol de propagare la casa de locuit.

În urma cercetărilor, polițiștii prezenți la fața locului au stabilit faptul că B. Grigore, de 55 ani, deține o gospodărie pe raza satului Mălini,  str. Principală., care este formată din casă de locuit și adăpost pentru animale. Bărbatul este plecat la muncă în străinătate împreună cu soția sa, iar de gospodărie are grijă fiica sa, C. Anca Vasilica. În anexa pentru animale acesta avea o vacă, 12 oi, materiale de construcții, 50 mp lambriu din lemn, aproximativ 4 metri cubi lemn de foc, un frigider, 3 motofierăstraie, un atomizor.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 04.30, un vecin a observat că la adăpostul de animale din curtea lui B. Grigore a izbucnit un incendiu ăi a sunat la 112.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:15, iar pompierii au salvat locuința proprietarului.

Conform ISU Suceava, incendiul a fost produs de „efectul termic al curentului electric datorată unui cablu electric neizolat corespunzător”.

În urma incendiului, a ars generalizat adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 90 mp, o vacă, 12 oi, materiale de construcții, 50 mp lambriu din lemn, aproximativ 4 metri cubi lemn de foc, un frigider, 3 motofierăstraie, un atomizor și s-au degradat pereții adăpostului.

Din discuțiile purtate cu C. Anca Vasilica a reieșit faptul că nu are suspiciuni cu privire la producerea incendiului și că adăpostul nu era asigurat.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.

Foto: ISU Suceava 

 

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …