Friday , December 1 2023

VIDEO. Preoți afiliați Moscovei au refuzat să primească într-o biserică din regiunea Cernăuți sicriul unui tânăr soldat ucis de ruși

Locuitorii din satul Zadubrivca, regiunea Cernăuți s-au adunat miercuri, 5 aprilie, la biserica Sfântul Arhanghel Mihail din sat pentru a-l conduce pe ultimul drum pe un soldat de 28 de ani, ucis de ruși pe front pe data de 29 martie, însă între localnici și slujitorii bisericii a izbucnit un conflict în momentul în care preoții s-au baricadat în biserică și nu au primit sicriul cu trupul neînsuflețit.

Conform martorilor citați de presa ucraineană, rudele defunctului și alți credincioși prezenți au încercat să spargă ușa bisericii pentru a duce sicriul. În comentarii, oamenii au scris că preoții afiliați Bisericii Moscovei nu au permis ca trupurile apărătorilor căzuți să fie aduse în biserică, indiferent dacă erau credincioși ai bisericii subordonate Rusiei sau Ucrainei.

Frații de jurământ ai defunctului și alți credincioși prezenți la fața locului au început să distrugă lacătele bisericii pentru a duce sicriul înăuntru.

Pe Twitter a apărut un filmuleț cu mama îndurerată a soldatului ucis de ruși, care imploră preoții să o lase să intre în biserică cu sicriul în care se află fiul ei.

Lăsați-l să intre, așa cum o făceați când era în viață”, imploră ea.

Conform Bucpress, miercuri, 5 aprilie, în regiunea Cernăuți sunt oficiate trei slujbe de înmormântare ale militarilor căzuți în războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina, informează Consiliul regional Cernăuți și Primăria comunei Șerăuții de Sus (fostul raion Zastavna).

Slujba de înmormântare a militarului Roman Melinîciuk are loc în satul de baștină Molodia. El a servit în unitatea militară A4267. Militarul Ivan Vlasov, din aceeași unitate militară, va fi petrecut pe ultimul drum în localitatea Comarov. De asemenea, în data de 29 martie a.c., pe câmpul de luptă a decedat locuitorul satului Zadubrivca, Ivan Nazarii, cel al cărui sicriu nu era primit iniâial în biserică. Soldatul avea 28 de ani. (O.S.)

foto: Bucpress

 

 

 

Vezi si

107 milioane de euro vor putea fi accesate de Primăria Suceava în anii următori pentru mai multe proiecte

Conform primarului Ion Lungu,  proiectele pe care Primăria Suceava vrea să le propună Agenției de …