Thursday , October 6 2022

VIDEO | Nou apel al primarului Lungu: STAȚI ACASĂ! Primaria aloca 5 milioane de lei Spitalului. Demersuri in China pentru echipamente de protectie si ventilatoare

Luni dimineata, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a adresat un nou apel catre suceveni, rugandu-i sa stea in case. Primarul a transmis si faptul ca se inchid parcurile si locurile de joaca. Intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local, convocata astazi, se va decide acordarea sumei de 5.000.000 lei Spitalului Judetean, pentru a depasi situatia grea in care se afla. De asemenea, primarul Lungu a anunta ca a luat legatura cu autoritatile din  orașul Yunchan, oras infratit cu Suceava si a solicitat ajutor pentru a putea cumpara echipamente de protecție pentru Spitalul județean: combinezoane, măști, testere și, nu în ultimul rând, cel mai important 30-50 ventilatoare mecanice.

“Mă adresez dumneavoastră într-unul dintre cele mai dramatice momente în care se află orașul nostru. Trecem prin această gripă nouă Coronavirus COVID-19, iar din păcate orașul nostru este unul dintre cele mai afectate orașe din țară, după numărul persoanelor infectate. Fac un apel din suflet disperat, dar nu panicat STAȚI ACASĂ, mai ales că azi intră în vigoare Ordonanța militară emisă de Guvern care prevede acest lucru.

STAȚI ACASĂ! Stând acasă:

– vă salvați viața dumneavoastră;
– salvați viața celor dragi;
– vă salvați locurile de muncă;
– terminăm mai repede cu această epidemie;
– ne putem întoarce mai repede la o viață normală;
– putem relua activitatea economică.

Așa cum știți de astăzi se inchid mall-urile. Primăria va lua o decizie astăzi să închidem parcurile și locurile de joacă. Tot de astăzi am redus numărul de curse la transportul local. Dacă vom constata că cetățenii vor circula fără motiv în continuare, atunci vom fi puși în situația să suspendăm transportul public.

Dragi suceveni, vă rog să respectăm aceste recomandări astăzi, fiindcă mâine poate fi prea târziu.

O situație delicată este la Spitalul Județean, unde mai multe cadre medicale s-au infectat din cauza lipsei echipamentelor de protecție. Tocmai de aceea am pus la Dispoziția Spitalului Județean Căminul internat de la Colegiul Național „Spiru Haret” (Liceul de informatică) cu o capacitate de 116 locuri pentru cadrele medicale care ies din tură, le vom duce și mâncare acolo.

De asemenea, mă sună sucevenii disperați „Domnule primar faceți ceva”. Ne dăm străduința în acest sens, ne-am adresat la sfârșitul săptămânii trecute conducerii orașului Yunchan din China (cu care suntem înfrățiți) și Ambasadei Chinei din București să ne ajute să cumpărăm echipamente de protecție pentru Spitalul județean: combinezoane, măști, testere și, nu în ultimul rând, cel mai important 30-50 ventilatoare mecanice.

Tocmai de aceea am convocat astăzi o ședință de urgență a Consiliului Local, prin care luăm suma de 5.000.000 lei (1 milion de euro) de la investiții, mai precis Roata Panoramică și o ducem către dotările materiale de protecție pentru Spitalul Județean. Achizițiile le vom face prin forță majoră, ofertele le vom aproba în Consiliul Local prin ședință de îndată.

Ne-am adresat Chinei, deoarece doar acolo se găsesc, Uniunea Europeană neavând disponibile în acest moment.

Dragi Suceveni, încă o dată vă rog stați acasă, respectați regulile impuse de noua Ordonanță Militară.

Așa cum se știe, primăria v-a pus la dispoziție un număr unic de telefon direct 0230/210 682 care este funcțional de luni-sâmbătă între orele 6-22.00.

Prin poliția locală și Direcția Socială vă stăm la dispoziție pentru a vă aduce apă și mâncare celor izolați la domiciliu sau cumpărături persoanelor peste 65 de ani să nu mai fiți nevoiți să ieșiți din casă”, a transmis primarul Ion Lungu.

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …

No comments

  1. Măsurile trebuiau luate în ianuarie…acum e cam târziu!