Friday , March 1 2024

VIDEO – Misiune sub acoperire pentru statul mafiot. Zguduitor reportaj RECORDER despre frăția dintre traficanții de țigări suceveni și instituțiile statului

Jurnaliștii RECORDER au realizat o investigație bazată pe activitatea lui Ionel Cruț, o persoană însărcinată de statul român să se infiltreze printre traficanții de țigări, în calitate de colaborator sub acoperire.

Cruț a ajuns om de încredere al marilor rețele de contrabandă din zona Vicov – Brodina. ”S-a infiltrat atât de bine încât nu doar că a adunat informații care au destructurat rețele de contrabandă, dar a început să adune dovezi care duceau către oameni din instituțiile statului. Așa că statul s-a întors împotriva lui și l-a inculpat chiar pentru acțiunile de contrabandă pentru care îl autorizase. A fost deconspirat și s-a văzut nevoit să fugă din țară de teama unor posibile răzbunări”, scriu jurnaliștii RECORDER.

Polițiștii de frontieră colaborează cu traficanții și adună averi impresionante, însă nu li se întâmplă nimic. Șefii lor sunt filmați la petreceri cu contrabandiștii și înregistrați în timp ce aranjează acțiuni de contrabandă, dar nu li se întâmplă nimic. Procurorii țin dosare la sertar și abandonează piste care conduc către oameni din instituțiile statului, dar nu suportă nicio consecință. Traficanții își trimit copiii să devină polițiști și să păzească sectoarele de graniță unde părinții lor fac contrabandă, dar nimeni nu vede nicio problemă în asta, se arată în investigația RECORDER.

„E greu de înțeles unde se termină structurile mafiote și unde încep instituțiile statului, pentru că se întrepătrund”. Aceasta este concluzia lui
Cruț.

”Povestea lui Ionel Cruț și materialul video de mai jos nu sunt despre traficul de țigări, ci despre acea parte a statului român care se comportă ca un clan mafiot”, spun jurnaliștii RECORDER.

Vezi si

Manifestare dedicată regretatului critic și istoric literar Alex Ştefănescu, la Biblioteca Bucovinei

Luni, 4 martie 2024, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, în Sala de Artă ”Elena Greculesi”, …