Sunday , October 2 2022

VIDEO – Ion Lungu: Trebuie să facem mai multă testare în Suceava. Nu am atins încă vârful pandemiei. Rămâneți acasă!

“Fac un apel la medicii care sunt sănătoși și care pot să meargă la serviciu, să o facă, pentru că este nevoie de forță de muncă la spital, să facă tot ce este posibil să salvăm cât mai multe vieți omenești, să reducem răspândirea acestei epidemii”, a indemnat primarul Sucevei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susține că este nevoie de mai multă testare în orașul aflat în carantină de aproape o lună. Edilul a susținut, miercuri, o declarație de presă, în care a mulțumit sucevenilor că au înțeles situația gravă cauzată de coronavirus, precum și pentru modul în care s-au comportat în ultima perioadă, în perioada zilelor de Paști.

„Vreau să vă mulțumesc pentru modul cum v-ați comportat de când s-a instituit în orașul nostru starea de carantină, pentru modul cum ați respectat distanțarea socială, cum ați respectat izolarea sau autoizolarea la casele dumneavoastră. Totodată, vreau să vă mulțumesc pentru modul cum v-ați comportat în perioada sărbătorilor pascale. Ați respectat ordonanțele militare, de asemenea ați respectat acordul încheiat între Patriarhie și MAI, nu au fost înregistrate incidente deosebite”, a spus primarul Lungu.

Primarul anunță, însă, că în Suceava nu s-a atins vârful pandemiei și îi roagă pe suceveni să rămână în casă: „Din păcate, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus este în continuare în creștere. Nu am atins încă acel vârf al pandemiei. De aceea am o rugăminte la dumneavoastră: stați acasă! Rămâneți acasă, pentru că s-au făcut niște eforturi deosebite în ultima lună de zile. S-a suspendat activitatea școalară, copiii au stat acasă, am suspendat activitatea economică, firmele s-au închis. Trebuie să nu uităm forturile pe care le-au făcut și le fac medicii din spitale și trebuie să mulțumim medicilor noștri, care lucrează până la epuizare, de asemeni și celor care au venit din alte localități să ne ajute, să mulțumim și doctorilor militari care fac eforturi deosebite să aducă starea de normalitate la spitalul nostru. (…) Să nu compromitem acest efort al nostru”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a arătat, însă, din nou că este nevoie să se facă mai multe teste pentru locuitori, ca măsură de limitare a răspândirii epidemiei.„Fac un apel la medicii care sunt sănătoși și care pot să meargă la serviciu, să o facă, pentru că este nevoie de forță de muncă la spital, să facă tot ce este posibil să salvăm cât mai multe vieți omenești, să reducem răspândirea acestei epidemii. Rămân la ideea că trebuie să facem cât mai multă testare în orașul nostru, să fie testate cât mai multe persoane. Sigur, nu se pune problema testării în masă. Totuși, trebuie făcute mai multe teste la persoane care au simptome de coronavirus, la membrii familiilor care au persoane identificate pozitiv. Se face testare astăzi la cei din prima linie și e bine că se face, la doctori, la cei care asigură ordinea, siguranța, militari, ISU, dar trebuie făcut acest lucru și la populație ca măsură de limitare a răspândirii acestui virus”, a mai spus primarul Ion Lungu.

 

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …

No comments

  1. sunt sigur da dumnevoastra sunteti testat ..restul ce nai conteaza….

  2. faceti teste dupa ce mor oameni toti oamenii. trebuia actionat demult

  3. si de ce nu faceti domn.doctor?

  4. Si cine sa faca testele? Luati masuri, nu spuneti ce trebuie sa se faca, ca nu vine Sfantul Duh sa faca, daca nu luati voi, cei de la conducere masuri. Declaratiile politice nu sunt greu de facut, oricine leaga 3 minciuni.