Friday , October 7 2022

VIDEO, FOTO – Gropi adânci de 3-4 metri umplute cu deșeuri menajere, descoperite pe malul Suceviței

După ce săptămâna trecută Dorin Ioan Pînzar, primarul din Sucevița, s-a trezit la capătul unei nopți de beție cu dosar penal pentru că a condus beat Loganul Primăriei, luni edilul s-a procopsit și cu o plângere penală pentru depozitare ilegală de deșeuri.

În cursul zilei de luni, Poliția din Sucevița a dat curs sesizărilor repetate făcute de un activist de mediu local și a descoperit aproape de albia pârâului Sucevița, pe o lungime de aproximativ un kilometru, mai multe gropi, unele adânci de 3-4 metri, umplute cu deșeuri menajere și acoperite cu un strat subțire de prundiș.

Conform fotografiilor și filmării postate de pagina ”Sucevița Verde”, imagini realizate luni, la intervenția Poliției, o parte dintre gropi nu au mai fost acoperite cu prundiș, cei care ascundeau acolo gunoiul fugind la vederea oamenilor legii. Conform celor prezenți, ar fi vorba de deșeuri menajere strânse de la gospodăriile din sat, pentru care oamenii plătesc la Primărie serviciul de salubrizare.

În urma  situației constatate pe teren, în cursul zilei de marți, 22 februarie, este programnată o inspecție la fața locului a specialiștilor de la Garda de Mediu.

Reamintim  că depozitarea nelegală de deșeuri este  considerată infracțiune,  atât în Codul Penal, cât și în absolut toate directivele europene. (O.S.)

 

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …