Wednesday , April 17 2024

VIDEO | Activistul de mediu Tiberiu Bosutar, atacat cu o scandura in timp ce se afla in masina cu fiica sa: “Politia, vino repede dupa noi!”

Tiberiu Bosutar, unul dintre cei mai vocali activisti de mediu din Suceava, a fost atacat miercuri, 15 iulie, chiar in timpul unei transmisii live facuta pe pagina de Facebook “Legea Codrului”.
Bosutar, care era in masina cu fiica sa, realiza in zona Moldovita un live despre taierile de padure cand masina sa a fost atacata cu o scandura. Cel care l-a atacat ar fi chiar un padurar din zona, sustine Bosutar.
In timpul atacului la care a fost supusa masina tatalui sau, fiica lui Bosutar a cerut ajutor: “Politia, vino repede dupa noi! Repede! Te rog repede! Suna la Politie! Vin cu noi, ne omoara acum! Mergi mai repede, te rog!”.

“Hotii de lemne ne-au spart masina. Uitati-va ce am patit. Uitati-va ce mi-a facut padurarul. Asta-i Romania, asta-i. Asta ne fac hotii de lemne. Ne-a atacat exact padurarul pe care l-am filmat. Oameni buni, in ziua mare, n-avem voie sa vorbim. Eu cu fetita mea. (…) Ati vazut ce face mafia lemnului?”, a fost reactia activistului, care i-a criticat pe ministrul Mediului si pe ministrul Afacerilor Interne pentru lipsa de reactie.In urma cu doua luni, activistul de mediu a reclamat ca a fost atacat de un angajat al Garzii Forestiere, care a intrat cu masina intentionat in el (detalii AICI).

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …