Saturday , November 26 2022

Vicovu de Sus va beneficia de o creșă ultramodernă pentru copiii din oraș

Construcția va fi finanțată din fonduri europene, în baza unui proiect în valoare de peste 2,5 de milioane de euro, semnat recent de ministrul Dezvoltării și va deservi 40 de copii. “Am depus acest proiect din dorința de a asigura o infrastructură modernă pentru educația preșcolară”, a precizat primarul Vasile Iliuț.

Vicovu de Sus va beneficia pe viitor de o creșă ultramodernă pentru copii din oraș, în baza unui proiect în valoare de peste 2,5 milioane de euro, semnat zilele trecute de către Ministerul Dezvoltării.

“Vom avea prima creșă din Vicovu de Sus, iar aceasta este o veste bună pentru părinți, care vor putea să-și lase copiii în siguranță. Ministerul Dezvoltării a selecționat cele 60 de localități unde vor fi construite creșe prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și pentru care am depus cerere de finanțare din dorința de a asigura o infrastructură modernă pentru educația preșcolară. Astfel, în urma evaluării celor 228 cereri de finanțare, Vicovu de Sus se numără printre localitățile cărora le-a fost aprobată finanțarea alături de municipiile Fălticeni, Suceava, Câmpulung și orașul Siret din județul Suceava”, a anunțat primarul Vasile Iliuț.

Edilul a ținut să mulțumească pe această cale Consiliului Local al orașului Vicovu de Sus, compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei și colaboratorilor care au sprijinit în efectuarea demersurilor necesare.

Creșa din Vicovu de Sus va deservi 40 de copii, ce vor fi împărțiți în patru grupe, și va fi construită pe o suprafață de 5.400 de mp, conform unui proiect tip, elaborat de Ministerul Dezvoltării, care vine în ajutorul autorităților locale, și va diminua semnificativ timpul necesar construcției.

Clădirea va avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie propriul, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Creșa va fi dotată cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile.

Finanțarea construcției este acordată integral din fonduri europene și vizează inclusiv racordarea la utilități, autoritățile locale punând la dispoziție doar terenul. (D.C.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …