Wednesday , November 30 2022

Vicoveanul rupt de beat care a omorât un om după ce s-a izbit cu maşina în poarta de la intrare în Putna a fost trimis în judecată

  Ilie Schipor, de 23 de ani, din Vicovu de Sus, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Acesta este acuzat că s-a urcat la volanul unei maşini, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 2,40 g/l şi s-a izbit în poarta ornamentală de la intrarea în Putna, în urma accidentului decedând un pasager din vehiculul său 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului Ilie Schipor, de 23 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, sub aspectul infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului şi modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.
In noaptea de 15 spre 16 august 2015, la ora 04.40, după ce, în prealabil a consumat băuturi alcoolice în incinta unei discoteci de pe raza comunei Putna, a condus pe DN 2H, autoturismul Volkswagen Passat, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 2,40 g/l, respectiv 2,20 g/l, iar la ieşirea din localitatea Putna, din cauza vitezei excesive – 140 km/h, a pierdut controlul asupra volanului, iar maşina a intrat în coliziune cu poarta ornamentală ce marchează ieşirea din localitatea Putna. In urma impactului a rezultat decesul victimei V.S., rănirea inculpatului, cât şi a altor două persoane care erau în autovehicul. Pentru a evita răspunderea penală, inculpatul Ilie Schipor a luat plăcuţele cu numerele de înmatriculare precum şi documentele autoturismului cu care a produs accidentul, pe care le-a ascuns, totodată părăsind locul producerii accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului.
Amintim că în dimineaţa zilei de 16 august a.c., în jurul orei 07.00, un tânăr de 23 de ani a decedat într-un teribil accident de circulaţie produs de un individ care s-a urcat la volan rupt de beat. Ilie Schipor, de 23 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Passat, dinspre comuna Putna spre oraşul Vicovu de Sus, nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi apoi pe acostamentul din stânga drumului şi a acroşat cu laterala stânga parapetul metalic şi porţile ornamentale de la ieşirea din comuna Putna. In urma impactului a rezultat decesul pasagerului de pe scaunul dreapta faţă, Vasile Schipor, de 23 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, rănirea uşoară a pasagerului de pe bancheta din spate Emanoil – Cosmin Ursachi, de 18 ani, din oraşul Vicovu de Sus şi rănirea uşoară a şoferului.
După producerea accidentului, Ilie Schipor a îndepărtat plăcuţele cu numărul de înmatriculare al maşinii şi a luat din autoturism documentele acestuia pentru a îngreuna depistarea autovehiculului şi a autorului. Acesta a fost găsit ulterior şi testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât Ilie Schipor, cât şi Emanoil – Cosmin Ursachi li s-au recoltat probe biologice de sânge.
Cadavrul lui Vasile Schipor a fost dus la morga Spitalului Rădăuţi, iar în urma necropsiei se va stabili şi intoxicaţia alcoolică a acestuia. Ilie Schipor şi Emanoil – Cosmin Ursachi au rămas internaţi la Spitalul din Rădăuţi, primul fiind diagnosticat cu „TCC, plăgi multiple escoriate faciale şi antebraţe, contuzie toracică şi contuzie genunchi stâng”, în timp ce al doilea a suferit un trauatism la umărul stâng şi o contuzie torace posterior.
Vinovat de producerea accidentului se face şoferul pentru că nu a adaptat viteza în curbă. Sectorul de drum unde s-a produs accidentul este în aliniament după o curbă la dreapta, cu circulaţie în ambele sensuri, o bandă de sens, carosabilul uscat, acoperit cu asflat de calitate tehnică bună, cu marcaj logitudinal continuu de delimitare a sensurilor de mers, în condiţii de vizibilitate normale.
Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …

One comment

  1. De ce parlamentarii nu fac o lege care sa stipuleze cazurile grave in care conducatorilor auto sa li se suspende pe viata,carnetul de conducere?