Sunday , November 27 2022

Viceprimarul Teodora Munteanu recunoaște că a greșit acceptând o motocicletă ca premiu la Motorfest: „Îmi cer scuze”

Probabil cel mai important moment din cariera de viceprimar al municipiului Suceava al Teodorei Munteanu s-a petrecut sâmbăta trecută, când “sorții s-au rostogolit” către ea și a câștigat o motocicletă la o tombolă organizată la festivalul Bucovina Motorfest, festival finanțat chiar de Primărie cu 40.000 de lei.

Inabilă (ea spune naivă), Munteanu nu a avut inspirația să refuze premiul și să-i roage pe organizatori să mai bage o dată mâna în urnă pentru a ferici alt participant la festival cu motocicleta respectivă.

Evident, Teodora Munteanu s-a ales, pe bună dreptate cu un val de critici, meritate, culminând cu cereri de demisie din funcție. Și astea meritate.

Inabilă, cum spuneam, viceprimărița Sucevei a emis luni dimineață un fel de comunicat pe Facebook, în care, destul de agresiv, nu-și recunoaște greșeala de a accepta premiul și încearcă să pună întâmplarea pe seama rostogolirilor sorții. Pentru a mai calma cât de cât votanții ei de facebook, Teodora Munteanu a anunțat că achită 5.000 de lei, contravaloarea motocicletei second-hand pe care a câștigat-o, către Asociația “Salvați Copiii” Suceava:

„În seara zilei de 7 august 2021 am participat, ca în fiecare an, la festivalul Bucovina Rockfest, organizat de către Asociația Legio Phoenix MC Suceava,  în condiții impecabile. Cu această ocazie a fost organizată tombola, la care am participat și eu ca urmare a cumpărării tricoului festivalului. Numele meu a fost extras din urna cu sute de bilete de către băiatul solistului trupei «Urma» . Nu e un secret că particip la festivalurile rock, prietenii mei știu acest lucru. Dacă sorții s-au rostogolit către mine, am decis să achit contravaloarea acelui premiu, în sumă de 5.000 RON, iar banii sa fie direcționați către Asociația ”Salvați Copiii Suceava”. Este o motocicletă second-hand și voi avea mare grijă de ea”, a scris Teodora Munteanu, luni, pe Facebook.

La scurt timp însă, Asociația respectivă a anunțat public că se delimitează de situația în care a fost angrenată Teodora Munteanu, organizația considerându-se “prinsă într-o întreagă dezbatere publică cu conotații negative”:

”Fără să vrem, Organizația noastră a fost oarecum prinsă într-o întreagă dezbatere publică cu conotații negative, legată de situația creată în urma câștigării de către doamna viceprimar Teodora Munteanu a motocicletei ce a fost dată la tombola Festivalului Bucovina Rockfest, festival desfășurat la Cetatea de scaun a Sucevei”, se spune pe pagina de Facebook a ”Salvați Copiii”.

”Noi nu cunoaștem detaliile acestei probleme, dar nu putem să nu ne delimităm de orice situație care ridică o cât de mică suspiciune în legătură cu moralitatea vreunui demers.

Întreaga noastră activitate se bucură de încrederea oamenilor și prin urmare ea este și trebuie să rămână dincolo de orice fel de îndoială.

Precizăm că nu am fost contactați de doamna în cauză și de asemenea, în cazul în care banii au fost deja transferați, vă aducem la cunoștință că informațiile referitoare la conturile noastre bancare sunt publice, ele găsindu-se pe pagina noastră de Facebook”, a transmis organizația.

După toate aceste comunicate, luni după-amiază, viceprimarul Teodora Munteanu a transmis un nou mesaj, în care, de această dată, își cere simplu scuze pentru că a acceptat premiul la Festivalul finanțat de Primărie:

”Da, am greșit că am acceptat premiul oferit la tombola de sâmbătă seară. În febra evenimentului, la care particip de atâția ani, nu am realizat că din toamna anului trecut, de când am fost aleasă într-o funcție publică locală, nu mai sunt același simplu spectator.

Îmi fac mea culpa tuturor celor cărora, fără nicio intenție, le-am adus deservicii.
Îmi cer scuze mai ales organizatorilor și artiștilor invitați la Bucovina Motorfest, un festival extraordinar care sper să reziste și să aibă succes. Sper să îmi acceptați scuzele și să îmi iertați naivitatea gestului.
Așa cum am anunțat deja, am făcut luni această donație către o asociație a cărei activitate o respect și o apreciez. Nu doresc ca această donație să politizeze în vreun fel activitatea domniilor lor.

Public ordinul de plata doar ca o dovadă de transparență, fără a urmări niciun câștig personal de imagine.
Promit să fiu mai responsabilă și să învăț că, odată cu funcția publică, vin și anumite limitări implicite ale vieții personale”, a transmis Teodora Munteanu.

La ședința ordinară a Consiliului Local Suceava din luna iulie, ședință condusă de Teodora Munteanu, s-a decis alocarea sumei de 40.000 lei și  asocierea Consiliului Local Suceava cu Asociația Legio Phoenix  MC Suceava pentru finanțarea și realizarea acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Festivalul Bucovina Rockfest”, desfășurat în intervalul 6-7 august pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. (O.S.)

Vezi si

Foresta câștigă cu 2-0, pe Areni, în fața celor de la Șomuz Fălticeni. Bucovina Rădăuți –  Viitorul Darabani: 4-0

Fotbaliștii antrenați de Dorin Goian s-au impus sâmbătă cu 2-0 în fața  celor de la …