Saturday , January 28 2023

Viceprimarul Harşovschi: “Nu au fost porţiuni de străzi blocate de viscol în acest weekend, în Suceava”

La nivelul municipiului Suceava nu au existat drumuri blocate, echipajele de la deszăpezire intervenind pe străzi pentru a permite autovehiculelor să circule cât mai bine în condiţiile meteo date. In weekend, pe străzile din Suceava au intervenit 25 de utilaje de deszăpezire, 22 acţionând pe principalele artere de circulaţie, iar alte trei utilaje intervenind pentru deszăpezirea trotuarelor

harsovschi

După ce iarna şi-a intrat în drepturi în tot judeţul Suceava în weekend-ul care tocmai a trecut, mai multe drumuri judeţene au fost blocate, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate. Conform viceprimarului Lucian Harşovschi, la nivelul municipiului Suceava nu au existat drumuri blocate, echipajele de la deszăpezire intervenind pe străzi pentru a permite autovehiculelor să circule în cele mai bune condiţii posibile pentru condiţiile meteo date. In acest weekend, pe străzile din Suceava au intervenit 25 de utilaje de deszăpezire, 22 acţionând pe principalele artere de circulaţie, iar alte trei utilaje intervenind pentru deszăpezirea trotuarelor. “Circulaţia rutieră în municipiul Suceava se desfăşoară în condiţii de iarnă. In acest weekend s-a acţionat mecanizat cu 22 de utilaje de deszăpezire pentru străzi şi trei pentru trotuare, precum şi manual cu oameni cu lopeţi, dar datorită viscolului puternic, eficienţa acestora a fost redusă.

De la primele ore ale dimineţii, după ce vântul şi-a mai încetat din intensitate, s-a intervenit din nou pe arterele principale. De acum intervenim pe străzi secundare, avem şi câte o echipă de muncitori în fiecare cartier pentru degajarea staţiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni şi a trotuarelor înguste”, a transmis ieri viceprimarul Lucian Harşovschi. Acesta a ţinut să le reamintească agenţilor economici că în jurul spaţiilor comerciale responsabilitatea deszăpezirii le aparţine. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte deszăpezirea în jurul blocurilor, unde viceprimarul Lucian Harşovschi a arătat că asociaţiile de proprietari trebuie să se organizeze, împreună cu locatarii din blocuri, pentru a deszăpezi în zonele de acces în clădiri. De asemenea, viceprimarul a mai adăugat că în acest weekend nu au existat artere blocate în municipiu şi că circulaţia s-a desfăşurat în condiţii normale de iarnă. ”Reamintesc că în jurul spaţiilor comerciale le revine agenţilor economici datoria să facă deszăpezirea. Nu s-au înregistrat evenimente deosebite privind circulaţia rutieră şi nu au fost străzi sau porţiuni de artere blocate. Stim că nu întotdeauna putem mulţumi pe toată lumea, dar facem tot posibilul pentru a interveni peste tot, de aceea vă readuc aminte că numărul de telefon la care se poate suna non-stop pentru a sesiza diferite probleme în traficul rutier/pietonal este (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service şi 0230/212696 interior 154/254 – Primăria Suceava. La dispeceratul Primăriei Municipiului Suceava au fost primite 3 sesizări de pe străzile Depoului, Energeticianului şi Stefan Luchian”, a mai declarat Lucian Harşovschi. Acesta a arătat că Primăria face toate eforturile pentru a menţine sub control situaţia de pe drumurile din municipiu. Ieri, între 8 şi 9 dimineaţa s-au făcut schimburile şi s-au realimentat maşinile. (Alexandra IONICA)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

2 comments

  1. Nu ți-e rușine nenorocitule să minți, luni seară de-abia a trecut un utilaj prin cartiere.

  2. Baronu de Munhausen a vorbit…nu va e rusine domnule sa mintiti in halul asta? Luni la ora 9 era haos in oras, pe calea unirii erau paturi de zapada, pe stefan cel mare la fel…mars la maxi taxi inapoi si lasa-ne!