Friday , February 3 2023

Vicecampionul Olimpic la Canotaj Ciprian Tudosă va fi Moș Crăciun pentru copiii necăjiți ai unei familii din Ciprian Porumbescu

Impresionat de drama acestor suflete sărmane, cunoscutul sportiv a donat o sumă importantă de bani unor suceveni implicați în activități caritabile. Din acei bani s-au achiziționat alimente de bază, produse de curățat, haine și jucării. Vor primi cadouri și cei șase copii rămași orfani de mamă, din Burdujeni.

Impresionat de drama celor trei copii din comuna suceveană Ciprian Porumbescu, care așteaptă de la Moș Crăciun mâncare și lemne de foc, caz prezentat de cotidianul ”Obiectiv”, vicecampionul olimpic la canotaj Ciprian Tudosă, a donat o sumă importantă de bani unor suceveni implicați în activități caritabile, pentru a fi spiridușii Moșului și a le duce daruri acestor micuți.

Reamintim că Florentina Solomon face față din ce în ce mai greu cheltuielilor zilnice iar cei trei copii ai săi. Femeia are două fete în vârstă de șapte, respectiv zece ani și un băiețel în vârstă de doi ani iar soțul are un an de când se află în Penitenciarul din Botoșani, unde își ispășește pedeapsa pentru un accident rutier. Copiii au probleme de sănătate, iar cea mai mare este încadrată în grad de handicap, având nevoie de însoțitor. ”Nu mai știu încotro să apuc, simt că problemele mă acoperă cu totul. Am trei copii, două fete și un băiețel. Fetița cea mare, în vârstă de zece ani, are mai multe probleme de sănătate și este inclusă în grad de handicap, pentru deficiență funcțională accentuată. I-au pensie de însoțitor pentru ea. A doua, de șapte ani, are probleme cardiace și cu greu fac față cu costul medicamentelor. E din ce în ce mai greu. Trăim din alocațiile copiilor, pensia de handicap și indemnizația de însoțitor. Cei mici s-au obișnuit că jucăriile sunt scumpe și nu ne permitem și nu mai cer de mult. Se bucură mult când primesc o ciocolată”, a povestit printre lacrimi Florentina Solomon. Cei trei copii speră ca măcar de Crăciun, mama lor să nu-și mai facă griji că nu are ce să le pună pe masă.

Din acești bani, vor primi cadouri și cei șase copii rămași orfani de mamă, din cartierul sucevean Burdujeni. Reamintim că mama celor șase copii rămași orfani, a ajuns în stare foarte gravă în Unitatea de Primire Urgențe, la începutul lunii octombrie, acuzând dureri foarte mari de cap. Tânăra, însărcinată în luna a șaptea, a mai fost la Spitalul Judedean Suceava, în câteva zile înainte și deși a fost diagosticată cu preeclamsie, a refuzat spitalizarea. Afecțiunea se manifestă prin hipertensiune, iar netratată poate duce la afecțiuni grave sau chiar deces. ”A ajuns pe 1 octombrie și a fost internată în secția de Ginecologie unde i s-a făcut cezariană de urgență. Cei doi nou-născuți sunt internați în secția de Neonatologie. Copiii sunt bine dar în ceea ce privește starea mamei, medicii sunt destul de rezervați. A mai fost în urmă cu vreo două-trei zile și a refuzat internarea. Venise pentru edeme la nivelul membrelor inferioare.

În final, dacă nu a putut fi convinsă, s-a vorbit cu cardiologul să vină să îi prescrie măcar niște medicamente să ia acasă, dar a plecat din spital”, a menționat atunci medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. Se pare că medicii urgentiși i-au descoperit mai multe cheaguri de sânge la nivelul picioarelor, iar în lipsa unui tratament, examenul la Computer tomograf au identificat pe 1 octombrie, astfel de cheaguri, și la nivelul creierului. În ciuda eforturilor depuse de medicii suceveni, femeia s-a stins după trei săptămâni de spitalizare și a lăsat în urmă șase copii care vor crește fără mamă. Fetițele nou-născute, pentru că femeia era însărcinată cu gemeni, au fost luate din spital de către tata, care face față cu greu, cheltuielilor zilnice.

”În total avem în plan să ajutăm 14 familii nevoiașe din județul Suceava. Doamne ajută să reușim ce ne-am propus, mulțumim oamenilor care au răspuns prezent la chemarea noastră, doar împreună vom reuși. Mulțumim vicecampionului olimpic la canotaj Ciprian Tudosă și lotului Olimpic al României care s-au alăturat campaniei noastre «Zâmbet de Sărbători»”, a menționat unul dintre organizatorii campaniei. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …