Sunday , January 29 2023

Viața unui tânăr de 24 de ani din Moldovița este în pericol, familia căutând disperată donatori de trombocite

Este a doua oară în decurs de o lună când familia acestuia face apel la solidaritatea semenilor, în speranța că vor salva viața lui Petru.

Familia tânărului Petru Chiforiec, în vârstă de 24 de ani, din Moldovița, caută din nou donatori de sânge și de trombocite, deoarece starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat foarte mult în ultima perioadă iar părinții încearcă disperați să facă tot ce le stă în putință să-i salveze viața. O astfel de campanie umanitară de dodare de sânge a avut loc și la începutul lunii noiembrie. Tânărul a fost internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean în luna octombrie, dar pentru că starea de sănătate a acestuia s-a agravat foarte mult, medicii au decis transferul pacientului la Institutul Regional de Oncologie Iași, unde este internat și acum. Pentru că medicii care îl îngrijesc au spus că tânărul are nevoie de trombocite, familia a demarat o campanie umanitară pe rețelele de socializare, și speră că vor reuși să-și salveze copilul. ”Din nou cer ajutorul comunității în legătură cu fratele meu în vârstă de 24 de ani care este internat la Institutul Regional de Oncologie Iași. Este nevoie urgent de o donație de trombocite. Avem nevoie de 15 persoane de sex masculin, cu vârsta între 18 și 45 de ani”, se menționează în cererea familiei. Cei care doresc să doneze trombocite, o pot face la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași, familia asigurând transportul până la unitatea spitalicească ieșeană.

Cei care doresc să doneze trombocite, nu trebuie să fi consumat băuturi alcoolice în ultimele 48 de ore și nici să fi urmat vreun tratament cu aspirină sau alte antiinflamatoare în ultimele cinci zile și ar trebui să bea cel puțin jumătate de litru de lichide înainte de recoltare. Procedura durează aproximativ o oră. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …