Wednesday , June 19 2024

Veteran de război din satul Botuș, sărbătorit la 103 ani

Venerabilul veteran de război Vasile Pomohaci a împlinit frumoasa vârstă de 103 ani sâmbătă, pe 8 iunie. Pentru a marca această zi, doi elevi ai Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, împreună cu locotenent-comandor Marius Marcu Orhean, l-au vizitat pe distinsul veteran, care i-a primit cu multă căldură în locuința sa, din satul Botuș, comuna Fundul-Moldovei.

Întâlnirea a fost una emoționantă, plină de lecții de viată și povești din vremuri de mult apuse. În perioada războiului a fost încorporat la Regimentul 29 Infanterie Dorohoi cu care a și plecat pe frontul din Transnistria pentru a combate partizanii, unde a îndeplinit funcția de radiotelegrafist.

”Armata am făcut-o la infanterie, la regimentul 29 Infanterie Dorohoi. Când m-au încorporat, regimentul era în refacere, după ce a fost făcut praf la Odesa. Auzisem că a căzut o bombă fix la popotă, unde erau la masă toți ofițerii, au murit mulți, și maior. Toți care au murit au fost eroi”, povestește veteranul.

Poveștile și amintirile sale au fost adevărate lecții de viață pentru elevii care au fost prezenți în casa lui Vasile Pomohaci, la aniversarea celor 103 ani de viață. (O. N.)

 

Vezi si

Serviciul de Probațiune Suceava a suspendat activitatea cu publicul în semn de protest pentru neplata integrală a salariului

Miercuri, 19 iunie, consilierii de probațiune din toată țara, afiliați sau neafiliați Sindicatului Național al …