Tuesday , May 11 2021

VERNISAJ de Expoziție / Arte Vizuale și LANSARE de CARTE în Sucevița (FOTO/VIDEO)

Sucevița – tărâm sfânt, încărcat de istorie, inspiră manifestări artistice deosebite chiar și în vremuri pandemice.

Astfel, “CASA OCTAVIAN – Sucevița “, reprezentată de marele iubitor de artă – avocat dr. Nistor Mateiciuc Octavian – a organizat și sponsorizat o Tabără de Creație – in perioada 8-12 aprilie 2021.

Expoziția Taberei a avut vernisajul sâmbătă, 10 apr. 2021, la ora 13, cu 18 artiști invitați, menționați în AFIȘUL TABEREI, dar și cu celebra cântăreață TATIANA PURCARU ce a încântat publicul cu un microrecital memorabil, într-un “moment muzical” de excepție. Plecăciune!

Invitați de Onoare au fost artiștii vizuali: Marcela Larionescu (Rădăuți – arte textile, filiala Suceava), pictorul Florin Grosu (Botoșani) și artistul vizual ieșean Gabriel Obreja – care a și prezentat SALONUL de ARTĂ – împreună cu cei doi curatori.

Publicul a fost plăcut surprins cu piese de artă veritabilă – opere ale unor artiști de elită din Iași, dar și din: Cluj, Galați, Suceava și Botoșani, care și-au etalat in Expoziția finală un total de 20 de lucrări din cele mai diverse domenii ale artei: pictură/artă decorativă, grafică/desen, sculptură-basorelief/ceramică și tehnică mixtă.

Un plus de valoare a fost adăugat la eveniment și printr-o LANSARE de CARTE – publicată sub înaltul patronaj al A. S. R. Principelui României, Radu al României. Este vorba de volumul “Dimitrie Cantemir – spirit enciclopedic în spațiul european” (coordonatori de volum: Anca Dimitriu, Ana-Irina Iorga și Ana-Elisabeta Tomorug – editura Vasiliana – ’98), volum prezentat de prof. dr. Ofelia Huțul – artist vizual și autoarea unui eseu cuprins în carte.

“Făuritorii de frumos” dar și cercetătorii din diverse sfere de activitate au fost invitați să participe cu lucrări de artă sau/și științifice la următoarea ediție a Simpozionului Național “Dimitrie Cantemir și vocația europeană a gândirii românești”, care se desfășoară anual, de 17 ediții, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” din Iași.

Secțiuni de larg interes ale artelor și culturii au interferat spectaculos, în momente cu adevărat speciale, unice, care s-au datorat tuturor celor implicați în aceste proiecte, asistenței, și evident, managerului locației splendide care a găzduit aceste evenimente și căruia, cu o reverență, îi mulțumim! Sperăm cu toții într-o revedere! Calde felicitări tuturor participanților!

Artist vizual, Ofelia Huțul

Vezi si

O femeie din Udești încearcă de aproape jumătate de an să aducă în țară trupurile neînsuflețite ale fiicei și nepoțelului ei

O mamă și fiul ei au fost găsiți fără suflare, în luna decembrie a anului …