Friday , February 3 2023

Vernisaj al expoziției „Bucovina, mănăstirile trăiesc” la Muzeul Național Liechenstein

Muzeul Bucovinei a început itinerarea europeană a expoziției de fotografii „Buco­vina, mănăstirile trăiesc”, realizată de artistul fotograf german Oliver Mark. Prima oprire a fost la Muzeul Național Liechenstein. Vernisajul expoziției a avut loc pe 20 martie și s-a desfășurat în prezența Excelenței sale dl.Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, a doamnei dr. Caroline Hilti, membru fondator al Consiliului Liechtensteinisches Landesmuseum, a directorului Muzeului Național Liechenstein, dr. Rainer Vollkommer, a directorului Muzeului Bucovinei, dr. Constantin Emil Ursu, a directorului Muzeului de Artă Ion Irimescu, Falticeni, preotul Teodor Brădățanu și a preotului Iachint de la mănăstirea Sf.Ioan Iacob Corlățeni, Pojorâta și, nu în ultimul rând, a autorului Oliver Mark.

„Colaborarea cu Oliver Mark, a început în 2017 cu expoziția de fotografie  Beru­eh­mtheiten- Celebrități, deschisă la Muzeul de Istorie.

Ca urmare a acestei fructu­oase colaborări, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2018, Oliver Mark a realizat un fotoreportaj intitulat Viața monahală din Bucovina, la mănăsti­rea Moldovița și la Schi­­tul de călugări Ra­rău, observând și înregistrând pe pelicula viața din mănăstire. Imaginile surprinse de fotograful artist, prezentă publicului european specificitatea , dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăsti­rile ortodoxe din Bucovina”, informează un comunicat remis de Muzeul sucevean.

Expoziția (care cuprinde 30 de fotografii) este însoțită de catalogul cu lucrările realizate de Oliver Mark, în perioada cât a stat la cele două mănăstiri și va sta în Liechenstein până pe 2 iunie 2019. Următoarea etapă expozițională va fi la Berlin în luna iunie 2019. (O.S.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …