Sunday , February 5 2023

Veniturile proprii ale Primăriei Suceava au crescut, banii din sumele defalcate au scăzut

„Ce am luat pe mere, am dat pe pere”, a spus primarul Ion Lungu, care a adăugat că încasările de la persoanele juridice pentru impozite și taxe locale au crescut cu 13,72% față de primul trimestru din 2018. Astăzi se va vota proiectul de buget local  

Veniturile proprii ale municipali­tății sucevene au crescut în primul trimestru al acestui cu 11,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însemnând circa un milion de euro. În schimb, Primăria a pierdut 1,1 milioane de euro la cote defalcate din TVA și cote din impozitul pe venit. „Ce am luat pe mere, am dat pe pere. Mă amuz de cele ce spun guvernanții. Aud cum domnul ­mi­nistru Teodorovici spune că prima rectificare bugetară va fi în iulie”, a spus primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 3 aprilie, adăugând că municipalitatea nu are restanțe la 31 martie 2019, având în cont 5 milioane de lei.

De altfel, în primul trimestru al anului, Primăria Municipiului Sucea­va a avut încasări cu 6,3% mai mari decât în perioada similară a anului trecut la impozitele pe clădiri, tere­nuri și mijloace de transport. O informare în acest sens a fost făcută de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, edilul afirmând că s-au colectat 28,82 milioane de lei, față de 27,11 milioane și că de la persoane juridice creșterea a fost de 13,72% – 17,2 milioane de lei, față de 15,1 milioane cât se adunaseră în primul trimestru din 2018 -, în vreme ce încasările de la persoane fizice au scăzut puțin în 2019 comparativ cu 2018, de la 11,9 la aproape 11,7 ­mi­­lioane de lei. „Sunt cam tot pe acolo”, a ținut să spună Ion Lungu.

Precizăm că bugetul local al Sucevei pe anul 2019 va fi supus votului Consiliului Local într-o ședință extraordinară ce va avea loc azi, la ora 10:00. Bugetul va fi de peste 390 de milioane de lei, cu 24,16% mai mare decât cel din 2018. 255,7 ­mi­lioane vor fi pentru funcționare, iar 134,3 milioane pentru dezvoltare. (D.P.)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …