Tuesday , January 31 2023

Vasilică Băițan, în locul consilierului Bogdan Bicsi

Consilierii locali suceveni au votat, în ședința de ieri, proiectul de hotărâre prin care în locul lui Bogdan Bicsi va veni consilier local liberalul Vasilică Băițan. Proiectul a fost votat nu înainte ca membrii deliberativului local sucevean să țină un moment de reculegere în memoria fostului lor coleg, Bogdan Bicsi, care a decedat la începutul acestei săptămâni, în urma unui infarct.

Despre Bogdan Bicsi – fost viceprimar al Sucevei, în mandatul 1992-1996, din partea PNȚCD -este de menționat că era consilier local din partea PNL din 2016. Bogdan Bicsi a participat activ la campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an, fiind caracterizat de primarul Ion Lungu ca „un om cu adevărat de dreapta”. De altfel, Ion Lungu a declarat că a primit vestea cum că Bogdan Bicsi s-a stins din viață marți, 26 noiembrie, „ca un trăsnet”.

Despre liberalul Vasilică Băițan, menționăm că acesta este de loc din satul Zaharești, comuna Stroiești, iar până acum a fost director al Clubului Sportiv Municipal Suceava. Conform celor spuse de primarul Ion Lungu, imediat după ce Vasilică Băițan a depus jurământul conform cu uzanțele de la început de mandat, are o relație mai veche cu noul consilier local, încă din perioada când el lucra la fostul Ambro – înainte de 1989 se numea CCH, ba chiar o perioadă CFCH. Despre acele vremuri, Ion Lungu amintea că erau doar două perechi de gemeni, una el cu fratele său, Constantin și alta a noului consilier liberal. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …