Wednesday , October 5 2022

Vasile Ilie solicită CJ şi DGFP să verifice legalitatea datoriilor înscrise de primării ca arierate

 „Este foarte periculos să dirijăm fonduri prioritar pentru plata unor datorii fără să fim siguri că sunt arierate, în detrimentul asigurării cofinanţării proiectelor europene care sunt prioritare pentru dezvoltarea locală”, a declarat Vasile Ilie, liderul grupului consilierilor judeţeni ai PDL

Vicepreşedintele PDL Suceava, Vasile Ilie, liderul grupului democrat-liberal din CJ Suceava, a cerut ca Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava să verifice cu atenţie legalitatea unor datorii înscrise ca arierate la nivelul administraţiilor locale. Vasile Ilie susţine că plata arieratelor nu trebuie să afecteze cofinanţarea proiectelor europene ale administraţiilor locale. El a precizat că la o recentă şedinţă a CJ Suceava s-a adoptat un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume defalcate din impozitul pe venit şi din TVA la primării, iar conducerea CJ Suceava a spus că primul criteriu de alocare a banilor a fost existenţa şi volumul arieratelor.
Vasile Ilie a explicat că angajarea unor cheltuieli publice se face întotdeauna cu asigurarea surselor de finanţare. Prin urmare, cheltuielile făcute fără a se asigura în prealabil sursa de finanţare sunt ilegale şi nu pot fi încadrate ca arierate. „Orice ordonator de credite care nu respectă prevederile legii privind asigurarea surselor de finanţare pentru cheltuieli publice se situează în afara legii”, a declarat Vasile Ilie, subliniind că nu toate datoriile declarate de autorităţile locale pot fi încadrate la arierate.
El consideră că atât Consiliul Judeţean cât şi DGFP Suceava trebuie să facă verificări temeinice privind legalitatea unor datorii prezentate drept arierate. „Este foarte periculos să dirijăm fonduri prioritar pentru plata unor datorii fără să fim siguri că sunt arierate, în detrimentul asigurării cofinanţării proiectelor europene care sunt prioritare pentru dezvoltarea locală”, a mai declarat Vasile Ilie. El a subliniat că este esenţial ca proiectele europene să fie continuate şi că autorităţile judeţene trebuie să fie foarte atente ca autorităţile locale să deţină cofinanţarea necesară derulării acestora. (D.P.)

Vezi si

Caravana mobilă pentru testarea gratuită HPV a femeilor va fi luna aceasta în Stulpicani, Frătăuții Vechi și Noi, Broșteni și Straja

Femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani se pot prezenta doar cu buletinul …