Monday , July 22 2024

Vasile Armenean, fostul rege al înghețatei, preia o companie de la fostul europarlamentar Petru Luhan și intră pe nișa de parcuri eoliene și solare

Familia Armenean și omul de afaceri ieșean Lucian Zlate controlează firma de producție de energie Grand Energy, după ce oamenii de afaceri Viorel Cataramă și Petru Luhan și-au vândut părțile sociale în societate

Vasile Armenean (foto: ZF.ro)

Firma Solar Green Capital, deținută indirect de antreprenorul sucevean Vasile Armenean, fondator al producătorului de înghețată Betty Ice, a preluat compania Grand Energy, deținută anterior de Viorel Cataramă, fondator și acționar majoritar al companiei Elvila, și de fostul europarlamentar sucevean Petru Luhan, expert în accesarea de fonduri UE și totodată ex-manager financiar la OMV Petrom și Continental Automotive.

Profit.ro a anunțat încă din 2021 că omul de afaceri și politicianul Viorel Cataramă și fostul europarlamentar Petru Luhan s-au asociat și intenționează să investească în dezvoltarea de capacități noi de generare de energie electrică din surse regenerabile, eoliene și solare. Ei au înființat în acest scop o firmă la care erau atât asociați, cât și administratori. Companie are în vedere mai multe terenuri pe care ar putea construi parcuri eoliene și solare, situate în mai multe județe, a declarat atunci, pentru Profit.ro, Petru Luhan.
La 15 mai 2024 , Cataramă și Luhan și-au vândut participațiile în firma Grand Energy către Solar Green Capital, potrivit unei decizii a societății publicată în Monitorul Oficial și consultată de Economica.net.

Petru Luhan

În urma acestei tranzacții, Grand Energy e controlată indirect de Vasile, Kevin și Beatrice Armenean și de omul de afaceri Lucian Zlate.

Solar Green Capital e controlată de Arinvest Holding cu 45% din capitalul social și de M&A Brothers Investments cu 35% din capitalul societății, potrivit datelor din Registrul Comerțului, consultate de Economica.net.

Arinvest Holding e deținută de Vasile, Kevin și Beatrice Armenean, conform datelor de la ONRC .
M&A Brothers Investments e deținută indirect, prin intermediul unei firme, de omul de afaceri ieșean Lucian Zlate.

După tranzacția anunțată mai sus, beneficiarii reali ai firmei Grand Energy sunt Vasile Armenean și Lucian Zlate, în acord cu articolul 56 din Legea 129 din 2019 cu modificările ulterioare, conform actului constitutiv actualizat al societății Grand Energy.

După ce și-a vândut cu circa 80 de milioane de euro afacerea cu înghețată de la Suceava către Unilever, Armenean și-a direcționat o parte din bani spre piața imobiliară. El a mai inițiat un proiect pentru un parc industrial în Iași și unul rezidențial în spatele Prefecturii Suceava. (O.S.)

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …

One comment

  1. Mai verificați și voi firmele înainte sa publicați.. Niște firme fantomă cu 0 capital sau 200 300k investiti și faceți articole de parca EMAAR a fost cumpărat de către romani