Sunday , July 21 2024

Andriciuc, primarul din Şcheia, băgat după gratii de două ori în cinci zile

Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia, a fost reținut ieri, din nou, pentru 24 de ore, pentru abuz în serviciu. Alături de el a fost reținut și fiul său, Alin Andriciuc, și încă un bărbat. Cei trei sunt acuzați că ar fi racordat ilegal la energie electrică o făbricuță a lui Alin Andriciuc, iar Primăria condusă de tatăl său ar fi plătit energia consumată. Primarul Andriciuc a mai fost reținut pentru 24 de ore și vineri, 4 februarie, într-un alt dosar, tot pentru abuz în serviciu, în acel caz fiind acuzat că a plătit ilegal, vreme de mai mulți ani, utilitățile pentru Baza Sportivă multifuncțională din satul Sf. Ilie, închiriată unei firme, și că ar fi redus semnificativ, ilegal, chiria pentru un cabinet stomatologic privat care funcționa într-un spațiu al unei școli din comună.

Marți, 7 februarie, primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a fost reținut din nou de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Andriciuc este acuzat din nou de abuz în serviciu, după ce, în luna august a anului trecut, în urma unor percheziții, s-a descoperit că o fabrică de ambalaje aparținând fiului edilului era branșată ilegal la rețeaua de curent electric. Fabrica lui Alin Andriciuc este amplasată în Mihoveni, comuna Șcheia, iar pe lângă branșarea ilegală la rețea, facturile ar fi fost suportate de Primăria condusă de Vasile Andriciuc.

Pe lângă primar și fiul său, marți a fost reținută și o altă persoană, acuzată că a realizat branșamentul ilegal de la firma respectivă.

Reamintim că săptămâna trecută Vasile Andriciuc a mai fost reținut pentru 24 de ore, fiind apoi plasat sub control judiciar, tot pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar (detalii AICI). (O.S.)

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …

4 comments

  1. Cel mai mare gospodar din Scheia ! Amaratii din Scheia platesc curentul firmei fiului primarului !

  2. Maximilian Musat

    Aloo,Obiectiv,ce face “gospodarul” primar Andriciuc?

  3. În România poți fi primar din pușcărie. CSF ? NCSF…

  4. Maximilian Musat

    Gospodarul Andriiuc Vasile !