Thursday , August 18 2022

„Valul renovării” ajunge la patru școli sucevene

Patru unități de învățământ din municipiul Suceava vor fi reabilitate termic cu bani europeni atrași prin PNRR, componenta „Valul renovării”.

Contractele de finanțare au fost semnate vineri, la București, de viceprimarul Lucian Harșovschi. De altfel, în precedenta conferință de presă care a avut loc miercuri, viceprimarul declarase că aceste contracte de finanțare trebuiau să fie semnate până săptămâna viitoare și că în termen de 90 de zile de la semnarea contractelor trebuie să fie predate studiile de fezabilitate, documentații despre care a spus că au fost demarate deja.

„Am semnat, astăzi, la București, la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență, în prezența directorului general Dragoș Buhociu, primele 4 contracte de finanțare din cele 11 depuse pe Componenta 5 – Valul Renovării. Finanțările sunt pentru creșterea eficienței energetice a: Școlii Gimnaziale nr. 9 „Ion Creangă”; Școlii Gimnaziale nr. 7 „Grigore Ghica Voievod”; Școlii Gimnaziale nr. 3; Cantinei – internat din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș”. Contractele semnate astăzi au o valoare de 8.642.375 €, iar diferența până la 24.611.720 €, totalul proiectelor depuse pe C5, urmează a fi contractată în perioada următoare, dosarele fiind în evaluare”, a mai spus Lucian Harșovschi.

El a reiterat cele afirmate la conferința de presă de miercuri, 27 iulie, că în așteptare mai sunt 7 proiecte care vizează creșterea eficienței energetice a unor unități de învățământ în valoare de 12 milioane de euro iar valoare totală a proiectelor depuse de Primărie pentru finanțare pe componenta „Valul renovării” din cadrul PNRR este de 24,6 milioane de euro. „Tot prin intermediul acestor proiecte vor fi amplasate, în vecinătatea unităților de învățământ menționate, alte 8 stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

De asemenea, vom reabilita termic, cu costuri zero din partea municipalității și a sucevenilor, și blocurile din zona centrală a Sucevei. Totodată, vom schimba și arhitectura clădirilor prin 3 proiecte depuse în acest sens”, a spus Lucian Harșovschi. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Două persoane rănite în urma unui accident la Plopeni. Un pompier aflat în timpul liber a acordat victimelor primul ajutor (FOTO)

Miercuri dimineață, în jurul orei 8.30, pe raza localității Plopeni a avut loc un accident …