Valentin Popa nu va avea contracandidat la alegerile pentru funcția de rector al USV

reportersite
10 decembrie 2019, 8:46

Deși, practic, actualul rector își încheie al doilea mandat, număr maxim permis de lege, Valentin Popa se consideră eligibil pentru un al treilea, deoarece timp de câteva luni a fost ministru al Educației, perioadă în care a fost suspendat de la conducerea Universității sucevene 

În această săptă­mână, la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), se înregis­trea­ză depunerea can­didaturilor pentru mandatele de rec­tor, membru în Senatul USV, membru în Consiliul ­fa­cul­tății și în Consiliul pentru studii universitare de doctorat. Surse din rândul universitarilor susțin că actualul rector, Valentin Popa, nu va avea contracandidat la alegerile pentru al treilea său mandat și că se inten­țio­nează păstrarea componenței echipei manageriale actuale.

Odată cu încetarea mandatului său de ministru, exercitat în perioada ianuarie – septembrie a.c., Valentin Popa și-a reluat funcția de rector al USV, din care se suspendase în momentul în care a fost numit în fruntea Ministerului Educației. Tocmai acesta este motivul pentru care Valentin Popa este eligibil pentru un al treilea mandat, deși legea prevede ca un candidat să poată ocupa funcția de rector maxim două mandate. ”Încă nu mi-am depus candidatura pentru noul mandat, dar clar intenționez să o fac, până joi. Planul managerial pentru viitorul mandat va fi axat pe investiții, acestea fiind singurele nerealizări din planul propus la preluarea actualului mandat de rector”, a declarat Valentin Popa, rectorul USV, menționând că nu are cunoștință de intenția vreunui coleg de a-i fi contracandidat.

La începutul săptămânii viitoare se vor afișa pe site-ul universității listele electorale, precum și listele cu toți candidații. Urmează ca pe data de 23 ianuarie 2020 să aibă loc desfă­șurarea adunării generale la nivelul USV în vederea dezbaterii progra­melor manageriale ale candi­daților la funcția de Rector, iar pe 30 ianuarie vor avea loc alegerile propriuzise. Potrivit rezultatului referendumului universitar din vara acestui an, desemnarea rectorului se va face prin vot universal, direct și secret, al tuturor cadrelor didactice și de ­cer­cetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din cosiliile fa­cultăților. (Oana NUȚU)

reportersite

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. gogu 11/12/2019 la ora 8:27 -

    panglicar, sau pamblicar?

  2. dragos v. 10/12/2019 la ora 20:21 -

    Asta-i intrebarea…” PAMBLICA” sau panglica ?