Thursday , December 8 2022

Val de accidente pe şoselele din judeţ

In mai puţin de 10 ore, patru accidente s-au produs din cauza şoferilor care nu au păstrat o distanţă suficientă în mers. Au fost avariate zece maşini, iar patru persoane au fost rănite uşoraccid moara 1

In ultima perioadă, pe raza judeţului Su­ceava s-au produs tot mai multe accidente rutiere. Oamenii au început chiar să facă haz de necaz şi să glumească cinic în mediul online, susţinând că, în acest ritm, locurile de parcare vor deveni suficiente. In doar zece ore au avut loc patru accidente din cauză că nu a fost păstrată o distanţă suficientă în mers.

La data de 14 decembrie 2017, în jurul orei 07.55, Constantin Amurăriţei, de 63 de ani, din municipiul Iaşi, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen pe Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Mol­do­venesc, pe direcţia Suceava – Vatra Dornei, în dreptul Colegiului Silvic Bucovina nu a păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de autoturismul BMW condus de Eugenia ­Ni­cu­la, de 47 de ani, din Vatra Dornei, care se deplasa în faţa sa, pe aceeaşi direcţie, intrând în coliziune faţă – spate cu acesta. În urma accidentului, femeia a suferit leziuni uşoare.

Soferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru Eugenia Nicula şi 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui Constantin Amurăriţei. Ulterior le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din cul­pă”.

La ora 12.43, Ioan Tiberius Cherar, de 23 de ani, din comuna Arbore, în timp ce conducea autoturismul BMW pe DN 2H, pe raza localităţii Milişăuţi, nu a păstrat distanţă suficientă faţă de autoutilitara Renault condusă de Corneliu Marin, de 50 ani, din municipiul Bacău, care circula în aceeaşi direcţie de mers, intrând în coliziune faţă – spate cu aceasta. În urma impactului a rezultat avarierea ambelor autovehicule, precum şi rănirea uşoară a lui Modest Ilie Cherar, de 27 de ani, din comuna Arbore, pasager în BMW. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Rădăuţi.

La ora 14.30, Ioana Ursu, de 48 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan pe Bulevardul George Enescu din localitatea de domiciliu, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de maşina din faţă şi a intrat în coliziune cu autoturismul Volkswagen Passat condus de Ionuţ Turcă, de 39 de ani, din localitate, care în urma impactului a suferit leziuni uşoare. Soferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 17.40, Andrei Mihaliuc, de 31 de ani, din comuna Ipoteşti, în timp ce conducea autoturismul BMW pe Bulevardul Academician Vasile Grecu, din municipiul Suceava, a fost surprins de manevra de frânare a maşinii din faţa sa, respectiv autoturismul Opel Astra condus de Loredana Litră, de 25 de ani, din comuna Scheia, nu a mai reuşit să frâneze şi l-a acroşat în partea din spate. În urma impactului, autoturismul Opel Astra a fost proiectat în automobilul care se afla în faţa sa, respectiv un Volkswagen Bora condus de către Ionuţ Hîrtop, de 33 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a cărui maşină a fost la rândul ei proiectată în autovehiculul Volkswagen condus de Andrei Morariu, de 42 de ani, din comuna Scheia. In urma accidentului, Loredana Litră a suferit leziuni uşoare. Toţi cei patru şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. (D.Z.)

 

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …