Saturday , November 26 2022

Văcar din Paltinu, trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat șeful care-i reproșase că a uitat o vacă pe câmp

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat acuzat de săvârșirea,  fiind provocat, a infracțiunii de tentativă la omor.

Procurorii au arătat că inculpatul  Ionel U. a lucrat de aproximativ trei ani de ca îngrijitor de animale la o fermă de bovine din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, unde lucra și Dumitru A., de 49 de ani, care era superiorul inculpatului. Între cei doi au avut loc conflicte repetate provocate de insubordonarea inculpatului precum și de neglijența acestuia în ceea ce privește paza și îngrijirea animalelor.

În după amiaza zilei de 13 august 2022, între persoana vătămată și inculpat a avut loc o conversație telefonică în cadrul căreia primul i-a reproșat celuilalt că a uitat o vacă pe imaș și că trebuie să meargă să o aducă la fermă. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a adoptat un comportament neadecvat, violent în limbaj, proferând injurii la adresa persoanei vătămate și amenințând că va pleca de la fermă.

Iritat de conversația telefonică, inculpatul a decis să plece de la fermă spre domiciliul său, iar în jurul orei 17:30 s-a întâlnit cu persoana vătămată, între cei doi având loc încă o discuție în contradictoriu, în cadrul căreia și-au adus injurii reciproce. Conflictul a degenerat, împrejurare în care persoana vătămată a inițiat un atac asupra inculpatului lovindu-l pe acesta cu pumnul la nivelul feței, iar ulterior cu o piatră peste antebrațul stâng. În momentul în care victima s-a aplecat după acea piatră, inculpatul a scos din buzunarul pantalonilor cu care era îmbrăcat, un cuțit tip briceag cu care i-a aplicat acesteia o primă lovitură la nivelul pieptului, apoi încă două lovituri în zona toracelui.

Incidentul a fost observat de un martor, care a intervenit între cei doi reușind să îi despartă, după care soția acestuia a apelat SNUAU 112.

Potrivit concluziilor medicului legist, persoana vătămată a prezentat leziuni care pot necesita pentru vindecare un număr de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, acestea fiind  de natură a-i  pune în primejdie viața.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor lucrători de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – Serviciul Investigații Criminale.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vezi si

Patru suceveni au ajuns la spital cu infarct miocardic acut în doar 24 de ore

Aceștia au salvați după ce au primit tratament în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională În …