Wednesday , February 8 2023

USV vrea să cumpere blocurile ConBucovina din Obcini, pentru a suplimenta cu 600 de locuri spațiile de cazare pentru studenți

”Suntem în etapa de evaluare cu un terț, după care urmează aprobarea de către Ministerul Educației a sumei pentru achiziționarea spațiilor cu destinația de cămine studențești. Abia apoi vom ajunge la negocieri cu firma ConBucovina, care a ridicat ansamblul. Momentan nu pot spune mai multe, pentru că suntem într-o fază în care abia am început procedurile în vederea achiziționării, dar sunt foarte optimist în ceea ce privește negocierea ce va urma și consider că va fi bine, până la urmă”, a declarat rectorul USV, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa. Zilele trecute, finalizarea unei fețe a fațadei imobilului de 10 etaje le-a stârnit curiozitatea locuitorilor cartierului Obcini, pentru că sigla USV a fost deja plasată pe clădire.

 

La deschiderea acestui nou an universitar, rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a anunțat, în cadrul discursului său, că a demarat procedura în vederea negocierii achiziționării de noi spații cu destinația de cămine studențești, astfel încât, în maxim 2 ani, studenții să aibă la dispoziție cel puțin 600 de noi locuri de cazare. Este vorba despre ansamblul cu 117 apartamente, format din două blocuri cu 10 etaje, construit de ConBucovina în spatele benzinăriei OMV, în cartierul Obcini.

Deocamdată, are loc evaluarea investiției, urmând ca după această etapă Ministerul Educației să aprobe suma necesară achiziționării spațiilor destinate cazării stundeților USV. ”Suntem în etapa de evaluare cu un terț, după care urmează aprobarea de către Ministerul Educației a sumei pentru achiziționarea spațiilor cu destinația de cămine studențești. Abia apoi vom ajunge la negocieri cu firma ConBucovina, care a ridicat ansamblul. Momentan nu pot spune mai multe, pentru că suntem într-o fază în care abia am început procedurile în vederea achiziționării, dar sunt foarte optimist în ceea ce privește negocierea ce va urma și consider că va fi bine, până la urmă”, a declarat rectorul USV, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa.

Locuitorii cartierului Obcini și sucevenii care trec în mod frecvent prin zonă s-au obișnuit cu imaginea imobilului, aflat în construcție de câțiva ani, însă zilele trecute, finalizarea unei fețe a fațadei blocului de 10 etaje le-a stârnit curiozitatea. Asta pentru că sigla USV a fost deja plasată pe fațadă, locuitorii cartierului apreciind clădirea ca fiind impozantă, frumoasă și o investiție de bun augur pentru studenți, mai ales datorită proximității.

Firma ConBucovina este cea care a decis, cel mai probabil cu scopul de a-și arăta deschiderea față de această colaborare, de a executa fațada blocului turn din Obcini în culorile USV și cu sigla universității. ”Reprezentanții firmei ConBucovina au avut inițiativa de a face astfel fațada și ne-au cerut acordul de a folosi sigla USV, pentru că vorbim despre o marcă înregistrată la OSIM și nu se putea proceda altfel. Chiar dacă suntem într-o fază de început a procedurilor în vederea achiziționării imobilului, noi am fost de acord, pentru că, până la urmă, orice reclamă ne este benefică”, a punctat rectorul USV.

Investiția firmei ConBucovina din cartierul Obcini, anunțată încă din 2017, când au început lucrările de construcție, presupune 117 apartamente cu una, două și trei camere. Cele două corpuri de 10 etaje cuprind 43 apartamente cu o cameră, cu suprafața cuprinsă între 44,6 și 53 metri pătrați; 44 apartamente cu două camere, cu suprafața cuprinsă între 61,7 și 75,6 metri pătrați și 30 apartamente cu trei camere cu suprafața cuprinsă între 76,8 și 95,6 metri pătrați. Curtea interioară prin care se va asigura accesul urma să aibă la subsol spații pentru locuri de parcare și boxe. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Andriciuc, primarul din Şcheia, băgat după gratii de două ori în cinci zile

Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia, a fost reținut ieri, din nou, pentru 24 de ore, …