Wednesday , October 5 2022

USV va caza studenții pentru noul an universitar în ultima săptămână din această lună

Preluarea locului de cazare se va face personal de către fiecare student. Pentru cazuri speciale, în care titularul nu se poate prezenta pentru preluarea locului, acesta poate fi cazat de către un reprezentant în baza unei procuri notariale. Cei care nu se prezintă la cămine până la data de 28.09.2022 (anii II, III, IV, doctoranzi și masteranzi) vor pierde locul de cazare, acesta fiind redistribuit altor studenți solicitanți.

Primii studenți care vor păși în campusul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava în noul an universitar sunt cei care au obținut cazare în căminele studențești. Potrivit unui anunț al Serviciului Social din cadrul USV, cazarea în cămine pentru anul universitar 2022-2023, care va debuta pe 3 octombrie a.c., se va realiza în ultima săptămână din această lună.

Cazarea studenților în căminele C1, C2, C3, C4, C5 și C6 este programată pentru data de 26 septembrie, pentru studenții din anii IV, III, doctoranzi și masteranzi. Pe 27 septembrie, pentru studenții din anul II licență, iar pe 28 septembrie vor fi cazați bobocii de la programele de licență și studenții întârziați motivat (din anii II, III, IV, doctoranzi și masteranzi). În ziua de 29 septembrie sunt așteptați pentru procedurile de cazare studenții din anul I etnici români, licență și masterat, iar studenții care au primit loc de cazare în căminul C6 se vor prezenta în zilele de 29 și 30 septembrie. ”Studenții repartizați la căminul C6 vor fi cazați în alte locații identificate de universitate pe raza municipiului Suceava, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare și dotare. Încheierea contractelor și plata căminului se va face la căminul C5”, anunță serviciul social din cadrul USV. Lucrările de modernizare la fostul cămin social din curtea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, care va avea 200 de locuri, sunt aproape de final. Camerele de cămin mai trebuie mobilate, iar la începutul lunii noiembrie primii studenți ar urma să fie cazați în Căminul USV nr. 6.

Cazarea studenților etnici români din anul I, licență și masterat care au primit loc la C7 – Colegiul ”Petru Mușat”, se va face în perioada 28-30 septembrie. Preluarea locului de cazare se va face personal de către fiecare student. Pentru cazuri speciale, în care titularul nu se poate prezenta pentru preluarea locului, acesta poate fi cazat de către un reprezentant în baza unei procuri notariale. Cei care nu se prezintă la cămine până la data de 28.09.2022 (anii II, III, IV, doctoranzi și masteranzi) vor pierde locul de cazare, acestea fiind redistribuite altor studenți solicitanți.

Pentru a beneficia de reducere la tarifele de cazare, studenții cu părinți cadre didactice și didactice auxiliare, orfanii de unul sau ambii părinți, studenții cu dizabilități, cei aflați în regim de protecție specială (case de copii, centre de asistență sau plasament familial) vor prezenta la cazare acte doveditoare semnate și ștampilate de instituțiile de pe raza județului de proveniență. (O. NUȚU)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …