Tuesday , January 31 2023

USV suspendă de luni cursurile față în față la mai multe facultăți. O parte dintre studenți trebuie să elibereze camerele de cămin

Studenții înmatriculați la studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, din cadrul a cinci facultăți, care sunt în prezent cazați în cămine, vor elibera camerele până cel târziu pe data de 4 noiembrie. Căminele vor rămâne deschise pentru studenții tuturor celorlalte facultăți ale universității. Suspendarea activităților este valabilă până la finalul semestrului I din actualul an universitar. De asemenea, în perioada de suspendare menționată, personalul nedidactic va fi programat pentru efectuarea eventualelor zile de concediu de odihnă neefectuate sau efectuarea zilelor libere plătite. Angajații care își pot exercita atribuțiile de serviciu în regim de telemuncă vor fi programați în acest sens.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) suspendă parțial activitatea didactică din campus, începând de luni, 2 noiembrie, în contextul creșterii constante a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în județ, dar și la nivel național. Decizia a fost luată sâmbătă, 31 octombrie, în Consiliul de Administrație.

”Hotărârea de trecere în regim on-line se referă la studenții înmatriculați la studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, în cadrul facultăților de Drept și Științe Administrative, Litere și Științe ale Comunicării, Științe Economice și Administrație Publică, Științe ale Educației și Istorie și Geografie, cu excepția programelor de studii Geografie și Geografia turismului. Suspendarea activităților este valabilă până la finalul semestrului I din actualul an universitar. Studenții facultăților de mai sus, care sunt în prezent cazați în cămine, vor elibera camerele până cel târziu pe data de 4 noiembrie 2020. Cazurile excepționale vor fi analizate de conducerea universității. Căminele vor rămâne deschise pentru studenții tuturor celorlalte facultăți ale universității”, se precizează în comunicatul transmis de conducerea USV.

Studenții din anul I de la facultățile de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management și Inginerie Alimentară, Silvicultură și cei ai Facultății de Educație Fizică și Sport (inclusiv Departamentul de Sănătate), la care se adaugă studenții de la programele Geografie și Geografia turismului (FIG) vor continua să desfășoare laboratoarele on-site (față-în-față). Conducerea USV precizează că, în condițiile în care nu vor fi înregistrate evoluții îngrijorătoare la nivelul municipiului și al județului Suceava, studenții facultăților incluse în seria B, conform planificării aprobate de Senatul USV, vor desfășura activități on-site (doar laboratoare), începând cu 23 noiembrie. Conform calendarului, cazarea studenților din grupul B, care beneficiază de un loc în cămin, va avea loc în perioada 16-22 noiembrie.

”La finalul primei luni de activități didactice susținute on-site (față-în-față), constatăm că rata de infectare în campusul USV, atât în rândul studenților, cât și în cel al cadrelor didactice, este una semnificativ mai mică (de peste 2 ori) decât cea înregistrată la nivelul municipiului Suceava. Această situație certifică faptul că strategia gândită și dezbătută în forurile deliberative ale universității și pusă apoi în practică înainte de începerea noului an universitar a generat efectele scontate. În toată această perioadă, conducerea universității a urmărit îndeaproape evoluția contextului epidemiologic, marcat de o creștere constantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât la nivel național, cât și la nivel local. Situația prezentă a determinat Consiliul de Administrație al USV să adopte o serie de noi măsuri preventive”, au explicat reprezentanții  USV.

De asemenea, în perioada de suspendare menționată, personalul nedidactic va fi programat pentru efectuarea eventualelor zile de concediu de odihnă neefectuate sau efectuarea zilelor libere plătite. Angajații care își pot exercita atribuțiile de serviciu în regim de telemuncă vor fi programați în acest sens. (O. N.)

Vezi si

Structura etnică și religioasă a județului Suceava: 85,5% – români, 76,6% creștini ortodocși

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 dezvăluie că în județul Suceava, din totalul populației rezidente …