Friday , April 19 2024

USV, premiată la prima ediție a Bursei Naționale a Invențiilor Românești

In cadrul evenimentului, Ministerul Cercetării și Inovării a acor­dat o Diplomă de apreciere Universității “Stefan cel Mare” din Suceava, fiind premiate următoarele invenții: Actuator elec­trochimic hibrid, Actuator solar și Motor rotativ cu ardere internă

universitatea [800x600]

Delegația suceveană participantă la înce­putul acestei săptămâni la București, la Bursa Națională a Invențiilor Românești s-a întors acasa cu trei premii. O delegație condusă de prof. dr. ing. Valentin Popa, rector al USV, a participat în data de 20 iunie 2017 la prima ediție a Bursei Naționale a Invențiilor Ro­mânești, organizată de Ministerul Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera Depu­tați­lor și cu Camera de Comerț și Industrie a Ro­mâniei, la Palatul Parlamentului. La eve­­­niment au participat 40 de expozanți (universități, institute de cercetare și firme), cu brevete premiate în 2016 la saloanele internaționale de inventică. Delegația USV a fost formată din: prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, șef lucrări dr. ing. Elena Olariu, prof. univ. dr. ing. L. Dan Milici, șef lucrări dr. ing. Constantin Dulucheanu și șef lucrări dr. ing. Constantin Ungureanu.

In cadrul evenimentului, Ministerul Cer­ce­­tării și Inovării a acordat o Diplomă de apreciere Universității “Stefan cel Mare” din Suceava, fiind premiate următoarele invenții: Actuator electrochimic hibrid – autori Cernomazu Dorel, Milici Mariana Rodica, Mi­lici Laurențiu Dan, Romaniuc Ilie, Un­­gu­­reanu Constantin, Tanța Ovidiu; Actuator solar – autori Cernomazu Dorel, Mandici Leon, Graur Adrian, Sorea Nicolae, Nițan Ilie, Milici Laurențiu Dan, Milici Mariana Rodica, Rață Mihai, Prodan Cris­tina, Romaniuc Ilie, Buzduga Corneliu; Motor rotativ cu ardere internă – autori Ioan Mihai, Elena Daniela Olariu.

In lunile aprilie și mai 2017, inventatorii români selectați de Ministerul Cercetării și Inovării au participat la două dintre cele mai importante Saloane Internaționale de In­ven­ții, Geneva și Barcelona, obținând, ca de fie­care dată în ultimii ani, rezultate ex­cep­­ționale, confirmând astfel clasa internațională a cercetătorilor români. Pentru ca aceste lucrări, recunoscute și apreciate pe plan internațional, să poată fi valorificate prin transfer tehnologic, a avut loc, pe 20 iunie 2017, la Palatul Parlamentului – Centrul Internațional de Conferințe – prima ediție a Bursei Naționale a Invențiilor Românești. Evenimentul s-a desfășurat sub sigla ”Conceput în România”. (A.I.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …