Friday , September 30 2022

USV oferă o masă pe zi studenților din căminul 4 care nu au resurse financiare pentru a se întreține în perioada stării de urgență

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) le întinde o mână de ajutor studenților cazați în căminul 4 care, în contextul stării de urgență, nu au suficiente resurse financiare pentru a se întreține. Începând de azi, studenții aflați în dificultate vor primi o masă de prânz, în limita sumei de 15 lei pe zi, din veniturile proprii ale USV. Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a instituției.

”Având în vedere faptul că, din motive obiective, unii studenți cazați în căminul universității se află în situații dificile care nu le permit asigurarea condițiilor minime de întreținere, începând cu joi, 19 martie 2020, acestei categorii de studenți li se va putea asigura o masă de prânz, în limita sumei de 15 lei pe zi, din veniturile proprii ale Universității. În acest sens, studenții, care nu sunt angajați și nu au alte surse de venituri, vor completa o declarație pe proprie răspundere la administrația căminului C4, declarând perioada în care vor rămâne cazați în cămin și pentru care doresc să fie sprijiniti cu o masă zilnică. De asemenea, ne adresăm studenților universității să dea dovadă de spirit de întrajutorare și să acorde tot sprijinul posibil colegilor aflați în dificultate. În cazul în care vor apărea și alte situații critice, vom încerca să găsim cele mai bune soluții pentru a rezolva problemele studenților aflați în dificultate”, informează conducerea USV.

Amintim că, în vederea prevenției și monitorizării răspândirii infecției cu coronavirus, universitatea a decis suspendarea cursurilor începând cu data de 12 martie, iar căminele studențești au fost închise și eliberate începând de luni, 16 martie. Excepție a făcut căminul 4, în care sunt cazați, cu aprobarea rectorului sau prorectorului de resort, doar studenții care au o situație specială. (O. N.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …