Saturday , March 25 2023

USV ocupă locul 6 la nivel național și poziția 1.464 pe plan mondial, conform Webometrics Ranking of World Universities 2023

Ediția din ianuarie 2023 a clasamentului mondial Webometrics Ranking of World Universities plasează Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava pe locul 6 între cele 102 instituții de învățământ superior din România. La nivel mondial, ca urmare a analizei celor 31.000 de universități, USV ocupă poziția 1.464.

”Această nouă plasare onorantă a USV în topul celor mai performante universități, atât la nivel național, cât și internațional, în primul clasament din 2023, certifică rezultatele obținute în cele mai relevante clasamente publicate anul trecut – Cybermetrics, Times Higher Education (THE), QS World University Rankings și THE WUR. Totodată, locul 6 la nivel național, ocupat în pragul aniversării a 60 de ani de învățământ superior la Suceava, confirmă faptul că, astăzi, USV este un nume de referință între universitățile din România și o emblemă a regiunii pe care o deservește”, au subliniat reprezentanții USV.

Clasamentul Webometrics 2023 ţine cont de numărul de lucrări ierarhizate printre primele 10% cele mai citate în fiecare dintre toate cele 27 de domenii ale bazei de date în perioada (2017-2021) – 40%; numărul de citări de la cei mai citaţi 310 autori din instituţie (cu excluderea primilor 30) – 10%; numărul de rețele externe care fac legătura cu paginile web ale instituției – 50%.

Webometrics Ranking of World Universities este o inițiativă a laboratorului Cybermetrics, un laborator de cercetare aparținând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cel mai mare organism public de cercetare din Spania, inițiată în anul 2004. În prezent, cea de-a 20-a ediție aniversară (2004-2023) a clasamentului acoperă peste 30.000 de instituții de învățământ superior din întreaga lume. Obiectivul urmărit este acela de a cuantifica nivelul de vizibilitate în spațiul virtual a producției științifice a universităților și calitatea (impactul) cercetării la nivel global. Sunt analizați indicatori precum vizibilitatea în spațiul web, transparența, prin calcularea numărului de citări, dar și excelența, măsurată prin numărul de lucrări științifice situate în primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii.

Mai multe detalii legate de metodologie și rezultate pot fi obținute accesând pagina https://www.webometrics.info/en/Europe/Romania (O. N.)

 

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …