Sunday , October 2 2022

USV monitorizează situația celor 58 de studenti ai sai aflati acum in strainatate, prin programul Erasmus+

În conformitate cu contractele de mobilitate de studiu sau de plasament încheiate de studenții suceveni în cadrul Programului Erasmus+ pentru semestrul al doilea al anului universitar 2019-2020, 58 de tineri și tinere de la toate facultățile USV se află în străinătate, la diverse universități partenere.

“Serviciul de Relații Internaționale și conducerea universității țin legătură strânsă cu toți acești studenți, încercând să răspundă prompt tuturor întrebărilor și solicitărilor venite din partea bursierilor Erasmus. În acest sens, beneficiarii mobilităților sunt anunțați în mod operativ cu privire la situația din țară, regimul de funcționare a universității, reglementările adoptate în urma instituirii stării de urgență etc. Totodată, li se comunică informațiile importante legate de șederea lor în țara gazdă, de necesitatea menținerii legăturii cu birourile Erasmus+ din instituțiile la care urmează cursurile în semestrul al II-lea, precum și cu responsabilii Erasmus de la Suceava și Biroul Erasmus+ al USV”, se arata intr-un comunicat al Universitatii sucevene.

Conducerea USV a dat asigurări tuturor beneficiarilor de mobilități internaționale că, în situația în care perioada de ședere în străinătate va fi mai mare decât perioada pentru care a obținut bursa Erasmus sau – din motive independente de voința lor – vor întâmpina dificultăți financiare, studenții suceveni vor putea obține sprijinul financiar necesar din partea universității sucevene.

USV, împreună cu Ministerul Educației Naționale și Ambasadele României din statele în care se află studenții, monitorizează continuu situația din țările respective și caută să ofere cele mai bune soluții sau sfaturi celor care au nevoie de ajutor sau îndrumare.

De asemenea, Serviciul de Relații Internaționale a solicitat studenților aflați la universitățile partenere să respecte cu strictețe regimul impus de autoritățile statelor respective în vederea prevenirii infectării cu coronavirusul COVID-19.

 

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …