Saturday , May 8 2021

USV în Topul Internațional al Universităților privind cercetarea, inovarea și impactul social, potrivit SCImago Institutions Rankings 2021 

Universitatea suceveană ocupă locul 5 în domeniul Științe biologice și Agricultură precum și în domeniul Economie, Econometrie și Finanțe; locul 6 în domeniul Inginerie, în domeniul Știința calculatoarelor, în domeniul Chimie și în cel al Științei mediului; locul 8 în domeniul Științe sociale și în domeniul Matematică; locul 11 în domeniul Științele pământului. USV a urcat cu un loc în clasamentul dedicat universităților din Europa de Est, situându-se pe locul 113 (față de 114, anul trecut), un total de 414 universități fiind ierarhizate în acest an.

Clasamentul SCImago Institutions Rankings 2021 plasează Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV)  pe locul 11 în România, la egalitate cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași și Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” Iași. Astfel, calitatea și dinamica activității de cercetare desfășurată în cadrul universității sucevene au făcut ca instituția de învățământ superior să urce trei locuri în clasament, comparativ cu ediția precedentă. USV a urcat, de asemenea, cu un loc și în clasamentul dedicat universităților din Europa de Est, situându-se pe locul 113 (față de 114, anul trecut), un total de 414 universități fiind ierarhizate în acest an.

”O analiză a clasamentului la nivelul României reliefează faptul că USV are rezultate deosebite și se situează pe o poziție superioară, performanță realizată cu un corp profesoral semnificativ mai mic, din punct de vedere numeric, prin comparație cu universități mai mari din România, care se clasează pe poziții inferioare. Acest aspect certifică atât valoarea resursei umane, cât și înalta calitate a cercetării și aprecierea acesteia în comunitatea academică internațională. De asemenea, dacă ne raportăm la clasamentul defalcat pe domenii, la nivel național, remarcăm poziționarea onorantă a USV între universitățile din România”, au subliniat reprezentanții USV.

Clasamentul SCImago Institutions Rankings 2021 poziționează USV pe locul 5 în domeniul Științe biologice și Agricultură precum și în domeniul Economie, Econometrie și Finanțe; locul 6 în domeniul Inginerie, în domeniul Știința calculatoarelor, în domeniul Chimie și în cel al Științei mediului; locul 8 în domeniul Științe sociale și în domeniul Matematică; locul 11 în domeniul Științele pământului.

În clasamentul SCImago figurează doar universitățile și instituțiile de învățământ superior care îndeplinesc criteriile minimale în ceea ce privește numărul de lucrări științifice publicate în baza de date Scopus. Cele trei seturi de indicatori care stau la baza metodologiei de evaluare au următoarea pondere: 50% indicatorii de cercetare, 30% indicatorii de inovare și 20% impactul social.

Această nouă plasare onorantă a universității sucevene în topul celor mai performante universități la nivel internațional confirmă progresul constant înregistrat de USV în ultimii ani. Acest fapt este reflectat și în alte evaluări realizate recent de organisme internaționale specializate în clasificarea instituțiilor de învățământ superior, dintre care QS University Rankings 2021, în care USV s-a clasat pe poziția a 10-a între universitățile din România. (O. N.)

 

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …