USV face demersuri pentru înființarea programelor de licență Biologie și Biochimie

reportersite
21 septembrie 2020, 10:00

secretarasite
Ambele specializări ar urma să intre în oferta de școlarizare a Facultății de Educație Fizică și Sport, Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană, învățământ cu frecvență, cu o durată a studiilor de 3 ani u senatul USV a aprobat deja inițierea celor două noi programe în ședința din data de 10 septembrie 

Senatul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat în data de 10 septembrie inițierea a două noi programe de studii de licență în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. Depratamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană își dorește înființarea specializărilor Biologie și Biochimie, ambele învățământ cu frecvență, cu o durată a studiilor de 3 ani.

”Se aprobă de principiu  inițierea, cu respectarea prevederilor Regulamentului cadru privind inițierea, aprobarea și evaluarea periodică a programelor de studii (R40), a două programe de studii universitare de licență, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană”, se arată în hotărârea de Senat a USV.

Amintim că pentru admiterea la USV din acest an, în prima sesiune, candidații au avut la dispoziție 9 programe de studiu noi, pentru ciclurile licență și masterat: Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule (licență), Echipamente și sisteme medicale (licență), Energetică și tehnologii informatice (licență), Media digitală (licență), Resurse umane (licență, 50 de studenți), științe gastronomice (licență), Drept penal și criminalistică (masterat), Globalizare și diplomație economică (masterat profesional),  și Securitate cibernetică (masterat profesional).

La acestea se adaugă programele care au primit avizul ARACIS în luna august, astfel că au intrat în oferta admiterii de toamnă. Este vorba despre Autovehicule rutiere, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, învățământ cu frecvență, cu o capacitate de școlarizare de 50 studenți/an, Limba și literatura engleză – Limba și literatura modernă (spaniolă, italiană), în cadrul Facultății de Litere și științe ale Comunicării, învățământ cu frecvență, cu o capacitate de școlarizare de 60 studenți/an, și Rețele și software de telecomunicații, în cadrul Fa­cultății de Inginerie Electrică și știința Calculatoarelor, învățământ cu frecvență, cu o capacitate de școlarizare de 50 studenți/an.

Sesiunea de admitere din iulie s-a încheiat cu peste 3.000 de candidați înmatriculați. Potrivit informațiilor publicate de USV, numărul de candidați înmatriculați la programele de licență (învățământ cu frecvență, studenți români) este cu 13% mai mare față de admiterea din iulie 2019 și cu 32% mai mare față de admiterea din iulie 2018. Astfel, acesta este al cincilea an consecutiv de creștere a numărului de studenți la USV. Rezultatele sesiunii de admitere de toamnă vor fi publicate la începutul săptămânii viitoare, după finalizarea înmatriculărilor. (Oana NUŢU)
 secretarasite