Friday , August 12 2022

USV are site nou, absolut necesar in procesul de admitere la Universitatea suceveana

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava are, începând de astăzi, un nou website oficial, instrument care va fi deosebit de util studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor, personalului auxiliar și administrativ, dar și publicului larg. Noul site va avea un rol important in procesul de admitere la USV.

www.usv.ro este o nouă platformă on-line, care conține informații complete și avizate, ușor accesibile despre activitatea USV, cu un design atractiv, ce permite acum utilizatorilor navigarea într-o atmosferă proaspătă și prietenoasă, afișând aceeași deschidere pe care USV o manifestă către tineri, către noile tehnologii, către creativitate și inovare, anunta Universitatea suceveana intr-un comunicat.

“Elementul de noutate al acestei interfețe nu se regăsește doar în design, ci și în noua structurare a informațiilor, care permite o comunicare directă și clară între instituție și cei care folosesc în mod uzual Internetul pentru informare. Totodată, noul site este adaptat accesării facile cu ajutorul telefoanelor mobile și a tabletelor. Unul dintre motivele celor care au susținut acest proiect se datorează faptului că aproximativ trei sferturi dintre gospodăriile din România (72,4%, în 2018, conform Institutul Național de Statistică) au acces la rețeaua de internet de acasă, iar practic, toți absolvenții de licee, precum și studenții USV dispun de telefoane inteligente.

Navigarea în doar câteva click-uri poate oferi vizitatorului website-ului USV informațiile dorite, poate conduce către evitarea unor deplasări, poate ajuta la economisirea de energie, timp și resurse financiare, fapt ce capătă o importanță deosebită în contextul actual. Noul website oferă o imagine comprehensivă a universității, cu informații actualizate în permanență, care variază de la deciziile conducerii și ale Senatului USV, la aspecte legate de educație și cercetare, organizații studențești, burse studențești, programul Erasmus +, locuri de muncă pentru studenți sau petrecerea timpului liber și, bineînțeles, procesul de admitere 2020”, spun reprezentantii USV.

Acestia menționeaza că noul website va juca un rol important în procesul de admitere organizat de USV, fiind un instrument de lucru definitoriu al staff-ului universității, pe de o parte, și al viitorilor și actualilor studenți, pe de altă parte. (O.S.)

 

Vezi si

VIDEO, FOTO. Mii de suceveni au admirat Parada cu făclii din prima zi a Festivalului Medieval

Mii de suceveni au participat joi seară la parada cu făclii din municipiul Suceava, care …