Monday , July 22 2024

USV acordă titlul de Doctor Honoris Causa rectorului Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, pentru susținerea dezvoltării Facultății de Medicină de la Suceava

La propunerea Facultății de Medicină și Științe Biologice, Senatul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a decis acordarea titlului de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. Ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc joi, 20 iunie a.c., de la ora 11:00, în Auditorium-ul ”Joseph Schmidt”.

”Decernarea celei mai înalte distincții academice profesorului univ. dr. Viorel Jinga reprezintă o expresie a recunoașterii pentru susținerea dezvoltării programelor de studiu în domeniul Sănătate și a infrastructurii din cadrul Facultății de Medicina si Științe Biologice. Domnia sa s-a implicat în transformarea a nouă secții și compartimente ale Spitalului de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> din Suceava în secții clinice universitare, fapt care a făcut posibilă transformarea spitalului sucevean în spital clinic, precum și în inițierea demersurilor de transfer a Ambulatoriului de specialitate Căi Ferate Suceava din cadrul Spitalului Clinic CFR Iași către USV”, au transmis reprezentanții USV.

Universitarul Viorel Jinga este o personalitate remarcabilă, cu o activitate didactică, medicală și de cercetare recunoscută pe plan național și internațional. Specialist și medic primar în urologie, la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” din București, profesorul Jinga face parte din mai multe societăți științifice și profesionale naționale și internaționale, printre care Asociația Română de Urologie, Societatea Europeană de Ultrasonografie, Asociația Europeană de Urologie, Societatea Internațională de Urologie și Asociația Americană de Urologie. Cercetător de prestigiu, a contribuit, printre altele, la caracterizarea genetică a tumorilor renale și a markerilor biologici în cancerul de prostată. Rezultatele cercetării realizate în colaborare cu parteneri internaționali au fost publicate în reviste științifice de renume, precum: „Nature”, „Nature Genetics”, „Clinical Cancer Research” și „New England Journal of Medicine”. În plus, profesorul Jinga are o vastă experiență administrativă, ocupând, de-a lungul anilor, diverse funcții: șef de secție, director medical, prodecan, prorector și rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, funcție pe care o deține din anul 2020.

Totodată, evenimentul marchează un pas important în consolidarea relațiilor de colaborare pe plan academic, medical și de cercetare dintre Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. (O. N.)

 

 

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …