Saturday , April 1 2023

USV acorda subventii de 1.400 lei/an studentilor care se cazeaza in spatii private. Vezi criteriile de acordare

In anul universitar 2020-2021, pe lângă posibilitatea cazării în căminele proprii, USV vine în sprijinul studenților care se vor caza pe cont propriu, in spatii private, prin oferirea unei subvenții de cazare in valoare de 1.400 lei /an.

USV universitate Suceava Obiectiv

Astfel, conform OUG 73/2004, studenții de la forma de învățământ cu frecvență care studiază pe locuri finanțate  de la bugetul de stat și care locuiesc în alte spații decât căminele universității pot primi lunar o subvenție individuală de sprijin pentru cazare, în vederea acoperirii parțiale a cheltuielilor de cazare. Potrivit legislației în vigoare, cuantumul maxim al subvenției este echivalent cu valoarea alocației de cazare în cămine. În acest an universitar, suma prevăzută este de 1400 lei/an.

secretarasite

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească studenții care vor dori să obțină subvențiile individuale pentru cazare sunt următoarele: să nu aibă domiciliul sau reşedinţa în localitatea în care se află instituţia de învăţământ superior; să provină din familii cu venituri brute lunare pe membru de familie care nu depăşesc salariul minim brut pe economie; să aibă vârsta de până la 29 ani; să nu fie cazați în căminele studenţeşti ale USV.

Solicitanţii pentru subvenţia individuală de sprijin pentru cazare vor depune solicitările la secretariatele facultăţilor de care aparţin, împreună cu documentele doveditoare. USV precizeaza faptul că subvenţia nu se acordă pe perioadele de vacanţă. (O.S.)

Vezi si

Social-democrații și-au stabilit candidaţii pentru primăriile Suceava, Rădăuţi şi Vatra Dornei. Organizația municipală PSD Suceava are șef nou, interimar

Vineri, 31 martie 2023, s-a întrunit Biroul Județean al PSD Suceava. În cadrul şedinţei au …