Friday , December 1 2023

USV acordă 6 burse sociale de maternitate, de 5.000 lei fiecare, și sprijin financiar pentru 4 studenți care au participat la manifestări științifice

Consiliul de Administrație al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava a aprobat acordarea unor burse pe baza Regulamentului cadru de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material, conform referatului Comisiei Centrale de Asigurare a Burselor la nivel de universitate.

Este vorba despre 6 burse sociale ocazionale de maternitate, în cuantum de 5.000 lei fiecare, din care 3.000 lei pentru naștere și 2.000 lei pentru îmbrăcăminte copil, plată unică. Bursele sunt pentru cinci studente din anul I – două dintre ele sunt înscrise la studii de licență, iar alte trei urmează cursuri de masterat, și o studentă din anul II, program de licență, toate la învățământ cu frecvență. Bursa pentru ajutor social ocazional de maternitate se acordă studentei sau studentului a cărui soție nu realizează deloc venituri sau venituri mai mari decât salariul de bază minim net la nivel național, și constă într-o bursă pentru naștere și lăuzie și o bursă pentru procurarea îmbrăcămintei copilului nou-născut, care se acordă o singură dată în cursul anului universitar pentru fiecare copil născut.

Alți patru studenți, înscriși la învățământ cu frecvență, beneficiază de sprijin financiar, plată unică, pentru participarea la conferințe sau manifestări științifice, cuantumurile fiind diferite și trebuie să acopere cheltuielile de deplasare, cazare și masă, dacă acestea nu sunt acoperite de organizator. Un doctorand care a participat la un congres în Italia primește 4.500 lei, iar pentru trei masteranzi, anul III, care au participat la o școală națională de vară, la Băile Govora, au fost aprobate sumele de 634 lei, 651 lei, respectiv 1.432 lei.

În cadrul aceleeași ședințe de Consiliu de Administrație al USV a fost aprobată valoarea bursei speciale, în cuantum de 1.860 lei, tranșă unică, pentru activitatea de student reprezentant în Consiliul de Administrație al USV, desfășurată pe perioada unui an de zile. (O. N.)

Vezi si

107 milioane de euro vor putea fi accesate de Primăria Suceava în anii următori pentru mai multe proiecte

Conform primarului Ion Lungu,  proiectele pe care Primăria Suceava vrea să le propună Agenției de …