Tuesday , May 11 2021

USV a renunțat la posibilitatea cazării studenților pe baza testului antigen

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a modificat hotărârea de Consiliu de Administrație (CA) prin care a fost stabilită noua procedură de cazare a studenților în cămine, la doar câteva zile după ce a fost adoptată.

Potrivit Hotărârii CA al USV din data de 6 aprilie a.c., ”Se modifică art. 1 din Hotărârea Consiliului de Administrație nr. 42/30.03.2021, referitoare la cazarea în semestrul II al anului universitar 2020-2021, prin eliminarea punctului c)”. Acest punct stipula că studenții se pot caza în cămine în baza unui test antigen, efectuat cu cel mult 6 luni și cel puțin 14 zile înainte de data cazării, prin care se dovedește prezența anticorpilor împotriva virusului COVID-19.

Până la adoptarea noii hotărâri, studenții universității sucevene au prezentat la cazare rezultatul testului PCR Covid-19 – exudat (Biologie moleculară), efectuat cu 3 zile lucrătoare înainte de data cazării. Astfel, ”cazarea studenților în căminele administrate de USV se va efectua începând cu data de 1.04.2021, în funcție de locurile disponibile în cămine. Pentru a fi cazați, studenții prezintă la cazare unul din următoarele documente:

  • Dovada vaccinării împotriva virusului COVID-19 (cel puțin cu prima doză de vaccin);
  • Test PCR negativ cu privire la infectarea cu virusul COVID-19, efectuat cu cel mult 3 zile calendaristice anterioare cazării”. (O. N.)

Vezi si

O femeie din Udești încearcă de aproape jumătate de an să aducă în țară trupurile neînsuflețite ale fiicei și nepoțelului ei

O mamă și fiul ei au fost găsiți fără suflare, în luna decembrie a anului …