USV a publicat oferta de școlarizare pentru Admiterea 2021. Programe noi la licență și masterat și circa 5.000 de locuri disponibile

reportersite
21 ianuarie 2021, 7:45

Pentru candidații la Admiterea 2021 vor fi disponibile noi programe de licență, și anume Drept european și internațional, Tehnică dentară, Biologie, Biochimie, Limba și literatura chineză – O limbă și literatură modernă (franceză-engleză)/ Limba și literatura română, Cinematografie, fotografie, media – Comunicare audio-vizuală: scenaristică, publicitate-media și Educație timpurie. La studiile de masterat apar 8 specializări noi: Politici publice în sănătate, Nutriție și recuperare medicală, Inginerie mecanică asistată de calculator, Istorie: permanențe, interferențe și schimbare, Etică aplicată și audit etic, Managementul serviciilor sociale și securității comunitare, Comunicare, media și industriile creative și Resilience in Education

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava a publicat lista cu numărul locurilor și probele de concurs pentru Admiterea 2021. Pentru studiile universitare de licență Zi vor fi disponibile 2.858 de locuri, la ID alte 455 de locuri, în timp ce la programele de masterat au fost alocate 1.462 de locuri pentru admiterea din vara acestui an. Programele de conversie profesională vor pune la dispoziția celor interesați 230 de locuri în cadrul a patru facultăți, iar oferta de cursuri postuniversitare va cuprinde programele de formare psihopedagogică de nivel I și II.

Comparativ cu sesiunea din 2020, la admiterea din vara acestui an locurile disponibile vor fi cu circa 100 mai puține la studiile de licență Zi, în timp ce pentru masterat vor fi 20 de locuri în plus, asta în condițiile în care pentru Admiterea 2021 apar specializări noi, atât la licență, cât și la masterat.

În ceea ce privește studiile de licență, potrivit ofertei de școlarizare publicată de USV, pentru candidații la Admiterea 2021 vor fi disponibile noi programe, și anume Drept european și internațional, Tehnică dentară, Biologie, Biochimie, Limba și literatura chineză-O limbă și literatură modernă (franceză-engleză)/ Limba și literatura română, Cinematografie, fotografie, media-Comunicare audio-vizuală: scenaristică, publicitate-media și Educație timpurie. La studiile de masterat apar 8 specializări noi: Politici publice în sănătate, Nutriție și recuperare medicală, Inginerie mecanică asistată de calculator, Istorie: permanențe, interferențe și schimbare, Etică aplicată și audit etic, Managementul serviciilor sociale și securității comunitare, Comunicare, media și industriile creative și Resilience in Education. Foarte important de precizat că înscrierile în sesiunea de Admitere 2021 se vor efectua în condițiile în care aceste programe vor fi autorizate să funcționeze, ele fiind în diferite stagii de obținere a documentațiilor necesare funcționării.

Calendarul Admiterii 2021 prevede că înscrierile vor avea loc în perioada 12-16 iulie pentru specializările unde există probe și 12-20 pentru cele fără probe de concurs. Oferta de școlarizare din anul 2020 a USV cuprinde 101 programe de studiu, din care 43 sunt pentru studii de licență Zi, 9 pentru licență ID, 34 pentru master și 15 pentru doctorat. (Oana NUȚU)