Monday , December 4 2023

USV a primit o finanțare de 6,4 milioane de lei în cadrul competiției de finanțare a excelenței în CDI, pentru un proiect în domeniul Bioeconomie

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat rezultatele evaluării propunerilor de proiecte pentru Competiția 2021 PFE-CDI. Lista propunerilor de proiecte depuse în cadrul Competiției pentru programul 1 – Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare, subprogramul performanță instituțională pentru proiecte de tipul ”Proiecte de dezvoltare instituțională-proiecte de finanțare a excelenței în CDI, în domeniul Bioeconomie, cuprinde  11 proiecte. Cel mai mare punctaj a fost obținut de Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, și anume 92,84 de puncte, care a obținut o finanțare de 6,4 milioane de lei.

”Proiectul USV s-a clasat pe primul loc în competiția națională de proiecte de finanțare a excelenței în CDI la domeniul în care a candidat (Bioeconomie), asigurând o finanțare de 6,4 milioane de lei pentru următorii 3 ani”, a anunțat prorectorul USV Mihai Dimian.

Competiția 2021 PFE-CDI se desfășoară pe șapte domenii: Bioeconomie, Tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, spațiu și securitate, Energie, mediu și schimbări climatice, Eco-nanotehnologii și materiale avansate, Sănătate, Patrimoniu și identitate culturală și Tehnologii noi și emergente. (O. N.)

Vezi si

O bătrână de 82 de ani a murit într-un incendiu izbucnit într-o casă din Drăgușeni

Duminică, în jurul orei 13.30, a afost anunțată izbucnirea unui incendiu la o casă din …