Friday , May 24 2024

USV a donat un generator Universităţii Cernăuţi, pentru a-și desfăşura activităţile didactice online 

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), cu sprijinul Societăţii Ştiinţifice Cygnus, a donat un generator de energie electrică Departamentului de Radiocomunicaţii şi Securitate Informaţională al Universităţii Naţionale „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi.

Potrivit unui comunicat transmis de USV, acest generator foloseşte un motor pe benzină pentru a produce energie electrică şi poate alimenta consumatori de până la 4 kw.

Sistemul va permite alimentarea cu energie electrică a echipamentelor ce asigură legătura cadrelor didactice cu studenţii, în vederea desfăşurării activităţilor didactice în regim online.

„Din cauza războiului, alimentarea cu energie electrică a oraşului Cernăuţi este deseori întreruptă, iar atunci când există, tensiunea furnizată este necorespunzătoare, fapt care duce la oprirea comunicaţiilor, defectarea echipamentelor şi întreruperea activităţilor didactice. Sperăm ca ajutorul nostru să conducă la continuarea în condiţii cât mai bune a actului didactic şi la creşterea calităţii acestuia în contextul crizei prin care trec colegii noştri, profesori şi studenţi din Cernăuţi”, a declarat prof. dr. ing. L. Dan Milici, decanul FIESC din cadrul Universității sucevene. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Șoldan explică necesitatea modernizării Aeroportului Suceava, pe modelul Aeroportului Iași. ”Fonduri europene, terminal nou, curse și destinații noi. Fără containere!”

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Suceava, a declarat că modernizarea Aeroportului …