Wednesday , March 22 2023

USV a câștigat o finanțare de 1 milion de euro, prin PNRR, pentru dezvoltarea singurului Centru de orientare în cariera de cercetător din Regiunea Nord-Est

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a finalizat selecția proiectelor pentru înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM. Finanțarea acestori investiții este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, pilonul III, creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internăfuncțională, cu întreprinderi mici și mijlocii puternice.

Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava va dezvolta singurul Centru de orientare în cariera de cercetător din Regiunea Nord-Est, după ce proiectul a câștigat o finanțare de 1 milion de euro. ”Cu un punctaj de 91,66 puncte, Proiectul USV pentru dezvoltarea singurului Centru de orientare în cariera de cercetător din Regiunea Nord-Est este câștigător și va beneficia de o finanțare de 1 milion de euro din PNRR, pentru următorii 3 ani”, a informat prorectorul USV Mihai Dimian. De precizat că, la nivel național, au fost declarate eligibile 9 proiecte.

Apelul a fost lansat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării  în octombrie 2022 și urmărește să promoveze cariera de cercetător în rândul tinerilor și să dezvolte interesul acestora pentru cercetarea românească. Investiția constă în înființarea și operaționalizarea a opt centre regionale de orientare în carieră în domeniul cercetării, centre ce vor oferi servicii de orientare în carieră cercetătorilor, vor promova profesia de cercetător în rândul persoanelor tinere interesate de dezvoltarea unei cariere în cercetare și vor crea sinergii directe cu Investiția I8. Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare. (O. NUȚU)

Vezi si

Botoșănean prins în trafic la Siret cu 700 de pachete cu țigări ascunse în rezervorul mașinii

În data de 21 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră …