Sunday , January 29 2023

Urmărit de poliție, beat, un individ din Sucevița și-a pus la volan fiul de 12 ani

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul în jurul orei 01.20, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Marginea, respectiv pe DN 17 A, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Rădăuți au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare Ford Transit, ce se deplasa din direcția Horodnic de Sus către centrul comunei Marginea, prezentând defecțiuni la sistemul de iluminare, iar la vederea echipajului de poliție conducătorul auto a oprit autoutilitara brusc, pe partea carosabilă.

A fost legitimat șoferul, acesta fiind identificat în persoana lui L. Petru, având domiciliul în Horodnic de Sus, care a înmânat polițiștilor doar documentele personale, declarând verbal faptul că nu are asupra sa documentele autoutilitarei în cauză. Totodată, în calitate de pasageri au fost identificați numiții B. Damian, din Sucevița, și fiul minor al acestuia, B. Arun.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru autoutilitara susmenționată nu exista nicio poliță RCA validă, fapt pentru care conducătorul auto a fost amendat, fiindu-i totodată reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Acestuia i s-a adus la cunoștință faptul că dovada înlocuitoare este fără drept de circulație, în caz contrar, punerea în circulație a autoutilitarei susmenționate constituie infracțiune.

Ulterior, L. Petru a coborât din autoutilitară, îndreptându-se pe jos către comuna Horodnic de Sus, iar la scurt timp vehiculul s-a pus în mișcare, demarând în trombă, circulând sinuos pe DN 17 A, în interiorul localității Marginea, până la prima intersecție cu DC neclasificat, loc în care era oprită autospeciala Duster, polițiștii observându-l pe B. Damian, de 37 ani, în timp ce se afla la volan autoutilitarei. S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto neconformându-se, efectuând un viraj brusc spre dreapta pe un drum comunal neclasificat,  fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După o distanță de aproximativ 300 m, conducătorul auto a încetinit viteza de deplasare, autospeciala blocând sensul de mers al autoutilitarei, trecând în fața acesteia. Polițiștii au observat cum B. Damian a trecut pe locul din mijloc, destinat pasagerului, iar la volanul autoutilitarei se afla fiul său, B. Arun, în vârstă de 12 ani.

  1. Damian a fost imobilizat și încătușat, acesta fiind dus la sediul Poliției Rădăuți în vederea legitimării și a efectuării testării cu aparatul etilotest, întrucât emana halenă alcoolică, fiind incoerent în vorbire și având un comportament agresiv verbal.

Fiindu-i solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, bărbatul a refuzat testarea, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Rădăuți, unde, în prezența medicului de gardă, susnumitul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat ulterior procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Sămbătă, B. Damian  a fost prezentat în fața procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, dispunându-se luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Individul a primit și o amendă conform Legii 55/2020 pentru că acesta nu a respectat intervalul orar de deplasare și nu a putut prezentat un certificat verde care să ateste că a fost vaccinat.

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …