Saturday , October 1 2022

Urmăriri, focuri de armă și mașini ale contrabandiștilor de țigări blocate de polițiștii de frontieră cu dispozitivul anti-pneu, la Horodnic de Sus

Marți, 18 mai a.c., în jurul orei 22.15,  polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au acționat pentru reținerea, pe raza localității Horodnic de Sus, a două autoturisme, despre care se dețineau date că transportă țigări proveniență din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismelor, însă șoferii nu au oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză. Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinilor, folosindu-se și dispozitivul anti-pneu.

În timpul acțiunii, șoferul unui autoturism, în care se afla o cantitate mare de țigări, a abandonat mașina și a fugit, polițiștii de frontieră reușind reținerea celuilalt vehicul, în care se aflau doi cetățeni români, cu vârste de 22, respectiv 23 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Suceava.

În continuare, s-a luat măsura conducerii autoturismelor și persoanelor în cauză  la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor din autoturismul abandonat a rezultat cantitatea de 8.425 pachete cu țigări, în valoare de 98.572 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar față de cei doi bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Autoturismul folosit în activitatea infracțională în valoare de 17.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor, totodată efectuându-se verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …