Wednesday , February 8 2023

Urmărire și 23 de focuri de armă trase de polițiști în Suceava pentru prinderea unui șofer băut

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 05:20, un echipaj de ordine publică din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Şcheia, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Şcheia a observat în trafic un autoturism Dacia Logan  despre al cărui conducator auto existau date că a consumat băuturi alcoolice.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de cca. 4 km pe mai multe străzi din Şcheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns în intersecția  Bulevardului Calea Obcinelor cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, din zona OMV, șoferul a frânat brusc, iar politiștii au coborât din autospecială pentru a-l intercepta. Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului. Conducatorul auto a efectuat o manevră de mers cu spatele și a pornit din nou în viteză, intrând în coliziune, cu intenție, cu autospeciala utilizată de Serviciul Acțiuni Speciale, avariind-o.

Cei doi polițiști care au urmărit mașina au facut uz de armă, trăgând în anvelopele autoturismului, fără să se puna in pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri. Au fost trase în total 23 de focuri de armă,  roțile Loganului fiind ciuruite efectiv, dar trebuie precizat faptul că șoferul mașinii nu a suferit în urma intervenției în forță a polițiștilor nicio vătămare sau leziune fizică.

Conducătorul auto, B. Bogdan-Ioan, de 51 ani, din Şcheia,  a fost extras din vehicul, iar în urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool in aerul expirat. În urma verificărilor s-a stabilit ca șoferul este posesor de permis de conducere valid, a informat IPJ Suceava.

Totodată, s-a efectuat cercetarea locului faptei, ocazie cu care au fost identificate cele 23 de cartușe, ce au fost fotografiate și ridicate, precum și alte mijloace materiale de probă. Ulterior, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului marca Dacia Logan, ce a fost ridicat și introdus în parcul cu auto confiscate aparținând IPJ suceava, din localitatea Stroiești.

~n cursul zilei de sâmbătă, s-a stabilit că B. Bogdan-Ioan, de 51 ani, din Şcheia, avea o alcoolemie de 2,00 g/litru alcool pur în sânge, conform buletinului de analiză toxicologică emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava.

În urma probatoriului administrat, prin ordonanța din data de 26.11.2022, a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul B. Bogdan-Ioan pentru săvârșirea unei infracțiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțeși a unei infracțiuni de „distrugere”. Suspectul  a fost audiat, iar ulterior, prin ordonanța din data de 26 noiembrie 2022, lucrătorii SPR9 Şcheia au dispus reținerea acestuia, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul IPJ Suceava.

Polițiștii spun că vor fi analizate și regulile de circulație încălcate de către B. Bogdan-Ioan pe timpul urmăririi acestuia, iar ulterior se va dispune măsura sancționării contravenționale a persoanei în cauză.

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …