Tuesday , July 23 2024

Urmărire în toiul nopții la Rădăuți pentru prinderea unui șofer fără permis și extrem de beat

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00:50, polițiștii  au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism Mercedes care circula pe raza municipiului Rădăuți, pe str. Calea Bucovinei.

Conducătorul autoturismului în cauză nu s-a supus semnalelor efectuate, astfel că polițiștii au urmărit Mercedesul, reușind  blocarea autoturismului și extragerea în condiții de siguranță a șoferului autoturismul, care se afla singur în mașină. Cu ocazia legitimării s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat din comuna Marginea. Având în vedere că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, rezultând valoarea de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, fiind verificat în bazele de date, s-a constatat că șoferul apare ca având dreptul de a conduce suspendat.            Conducătorul auto a fost testat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți și cu aparatul drugtest din dotare, rezultatul fiind negativ. Pe numele bărbatului din Marginea a fost deschis dosar penal pentru  săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și  „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere ”

Tot în noaptea de duminică spre luni,  la ora 00.15,  pe Bld. 1 Decembrie din municipiul Suceava, polițiștii au oprit un autoturism care se deplasa dinspre municipiul Fălticeni, spre centrul orașului.  La volan era un bărbat comuna Cornu Luncii, sat Păiseni, cu permis de conducere valabil, dar care emana halenă alcoolică. Şoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului Sf Ioan Cel nou Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, la ora 23:45, polițiștii au oprit pe D.N. 29 de pe raza oraș Salcea autoturismul condus de către un bărbat care emana halenă alcoolică.  Şoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.  La secția U.P.U din cadrul Spitalul Județean Suceava, șoferului i-a fost adus cunoștință că urmează să i se preleveze două mostre biologice de sânge, totodată solicitându-i-se consmițământul, ocazie cu care în prezența cadrelor medicale acesta a refuzat să i se preleveze probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de”refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Luni dimineață, la orele 02:10, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DC42 din comuna Satu Mare. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din oraș Milișăuți, județul Suceava, acesta precizând faptul că nu are asupra sa documentele personale. Făcând verificări în bazele de date ale Poliției Române,  polițiștii au stabilit  că acesta figurează ca având dreptul de a conduce suspendat, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar de penal pentru  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Vezi si

LUME, LUME… HAI LA TÂRG! Peste 100 de meșteri populari vor fi prezenți în weekend la Muzeul Satului Bucovinean 

Muzeul Național al Bucovinei organizează și în acest an manifestarea de tradiție LUME, LUME… HAI …