Friday , April 12 2024

Urmărire cu focuri de armă la ieșirea din Suceava spre Adâncata. Un tânăr de 21 de ani, fără permis, a fost reținut

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Burdujeni, la orele 00:50, polițiștii suceveni au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism marca Audi A4, șoferul acestuia refuzând să se conformeze, demarând în trombă către zona „Orizont”.

În mod repetat, prin sistemul acustic al autospecialei, șoferul a fost somat de către polițiști să oprească, fiind informat și avertizat și cu privire la iminenta folosire a armamentului din dotare.  Cu toate acestea, șoferul a ignorat somațiile, continuându-şi deplasarea către strada 22 Decembrie 1989 și zona Burdujeni sat, către ieșierea spre Adâncata. Pe parcursul urmăririi în trafic autovehiculul a pătruns în mod repetat pe sensul opus de mers, punând în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic. În aceste condiții, în momentul în care s-a ieșit din zona urbană populată, polițiștii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical și întrucât autovehiculul urmărit nu a oprit, s-a executat foc de armă și asupra pneurilor din spate.  În urma utilizării armamentului, după o urmărire de aproximativ 1 km s-a reușit blocarea în trafic a autoturismului de către autospeciala de poliție.

După blocarea trafic, întrucât șoferul se blocase în mașină și refuza să deschidă ușile, polițiștii au spart geamul portierei stânga faţă și l-au extras și imobilizat pe șofer.  În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba de  D. Vasile, de 21 ani, din  Pătrăuţi, care nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ.

Acesta a fost dus la sediul Poliției, audiat cu respectarea drepturilor procesuale și,  în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, tânărul fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

”Deși în mod repetat polițiștii au atras atenția cu privire la pericolele generate de neoprirea la semnalele regulamentare,  din păcate, se înregistrează în continuare situații în care șoferii dau dovadă de iresponsabilitate neoprind la semnalele polițiștilor și punând în pericol siguranța rutieră, propria viață precum și pe cea a celorlați participanți la trafic. Atragem  încă o dată atenția supra responsabilității la volan atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială prin protejarea unor valori primordiale precum sănătatea și viața.

Reiterăm un apel către toți participanții la trafic, în special către cei predispuși la încălcarea legislației: Respectați legea! Nu vă puneți în pericol sănătatea, viața și libertatea!”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.  (O. S.)

 

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …